De ce am ales sa colaborez cu clinica stomatologica Life Dental Spa?

Data

Inca de pe bancile facultatii stiam ca vreau sa lucrez intr-o clinica ultra moderna si sa nu ma limitez la stomatologia invechita, care se face in majoritatea cabinetelor stomatologice din tara.

Avand lucrul acesta in minte, am inceput sa ma perfectionez in a lucra cu tehnologiile noi ori de cate ori am avut ocazia. Am fost la cursuri de pregatire laser unde am invatat sa il folosesc in domeniul chirugiei orale si parodontologiei, la cursuri de Implantologie cu tehnici moderne.

Fiind in Bucuresti la un curs, am aflat de Clinica Life Dental Spa, de faptul ca folosesc laserul la majoritatea tratamenelor dentare si chirurgicale si ca urmeaza sa deschida o clinica mare in Iasi.

Conceptul Life Dental Spa

Interesandu-ma mai mult despre conceptul Life Dental Spa, mi-a placut faptul ca ei abordeaza pacientul in mod holistic si ca il trateaza ca pe un intreg. Un alt avantaj major este faptul ca medicii lucreaza interdisciplinar ca o echipa adevarata, fiecare medic pe ce este el mai bun,  ca folosesc tehnologie ultra modena de diagnostic si tratament, si ca marea majoritatea medicilor colaboratori participa frecvent la cursuri si work-shopuri de perfectionare. 

M-a atras foarte mult si faptul ca vor in echipa medici tineri, deschisi catre nou si catre colaborare pentru orice situatie.

De cand lucrez aici folosesc laserul aproape in fiecare zi, pentru a-mi usura munca si pentru a le asigura pacientilor mei un confort cat mai sporit dupa interventia chirurgicala.

Implanturi asistate laser

In Clinica Life Dental Spa avem posibilitatea de a insera implanturi asistate laser, fiind foarte benefic pentru pacient deoarce laserul sterilizeaza locul unde urmeaza sa fie inserat implantul; totodata, produce si o biostimulare a zonei pentru a facilita osteointegrarea.

De asemenea, dupa interventie, pentru a reduce edemul post operator si evenetualele dureri, realizez, cu ajutorul laserului, biostimularea zonei. Practic, folosind laserul eliminam riscul aparitiei complicatiilor legate de interventia chirurgicala. 

Totodata realizam descoperirea implanturilor cu laserul, grabind astfel vindecarea gingiei si scurtand foarte mult timpul pana la protezare.  Astfel, se evita bisturiul clasic si sutura care au ca principal dezavantaj o vindecare mai tardiva si disconfort gingival.

O alta utilizare chirurgicala a laserului este efectuarea de frenectomii linguale si labiale. Pacientul pleaca de la noi din clinica imediat dupa interventie, ce dureaza, foarte putin, intre 10 si 30 de minute, fara sangerare, durere sau edem post operator, cu o vindecare foarte rapida si foarte buna.

Patologia molarului de minte este complexa dar cu laserul putem rezolva o parte din aceasta problema: de la efectuarea biostimularii pentru retrocedarea fenomenelor inflamatorii si dureroase pana la efectuarea de decapisonari, foarte utile cand molarul de minte poate sa erupa pe arcada.

Laserul stomatologic

Laserul ofera rezultate spectaculoase si in tratamentul paresteziilor din teritoriul oro-maxilo-facial, cand acestea apar in urma unor interventii chirurgicale de mare amploare.

Laserul face minuni si in tratamentul bolii parodontale, fapt pentru care Life Dental Spa este renumita. Datorita protocoalelor foarte stricte si bine puse la punct se obtin rezultate predictibile si favorabile chiar si in situatii severe. Nu de putine ori se prezinta la clinica pacienti carora nu li s-a dat nicio speranta, insa, cu ajutorul laserului, pacientul a putut sa isi pastreze dintii pentru inca o lunga perioada de timp. 

Laserul este foarte eficient pentru efectuarea de gingivectomii fara aparitia sangerarii si a durerii post interventie, rezultatul final find mult mai bun decat daca se efectueaza clasic, utilizand lama de bisturiu.

Laserul se poate folosi si la tratamentul cariilor, fiind de ajutor in prepararea si conditionarea cavitatilor care ulterior vor fi umplute cu material de obturatie. Aici laserul are marele avantaj de a fi foarte selectiv cu tesutul pe care il elimina, fiind activ pe zonele de tesut dentar ramolit, smaltul si dentina sanatoasa fiind pastrate. 

Mai mult, laserul sterilizeaza cavitatea preparata reducand la maximum posibilitatea aparitiei cariilor secundare.

Laserul este foarte folositor si in tratamentul endodontic unde sterilizarea canalelor este foarte importanta pentru succesul tratamentului pe termen lung.

Albirea dentara profesionala folosind laserul este mult mai putin daunatoare pentru smalt decat cu lampa clasica de albire. Laserul are capacitatea de a nu leza prismele de smalt si practic smaltul nu se va deterioara dupa aceasta procedura.

Mai Multe
articole