Ce este gingivita?

Durerea localizata la nivelul gingiei este una din cele mai neplacute experiente traite de pacientii nostrii. In momentul in care pacientii simt dureri gingivale, acompaniate de sangerare la periaj, atunci este posibil sa se confrunte cu aparitia gingivitei.

Gingivita este o afectiune a gingiilor cauzata de acumularea bacteriilor in cavitatea bucala, care se manifesta prin inflamarea tesutului gingival si durere in timpul periajului si a masticatiei.

Factorul principal care contribuie la aparitia gingivitei este reprezentat de igiena orala deficitara si prezenta placii bacteriene supra si subgingivale.

De unde stii ca ai gingivita?

Primul semn care indica aparitia gingivitei este modificarea nuantei giingiilor. O gingie sanatoasa are o culoare roz pal si adera bine la suprafata dintelui. Pacientul cu o astfel de afectiune prezinta un aspect rosiatic al gingiilor, acestea fiind inflamate si putand sangera usor la realizarea periajului dentar sau a masticatiei. Netratata la timp in cabinetul stomatologic, aceasta poate evolua spre parodontoza.

Placa bacteriana este foarte aderenta la suprafetele dentare, iar daca nu este inlaturata in decursul a cateva zile, aceasta se mineralizeaza si devine imposibil de indepartat prin periaj dentar. Mineralizarea acesteia conduce la formarea tartrului dentar, care favorizeaza retractile gingivale.

Clinica stomatologica Life Dental Spa pune la dispozitia pacientilor cele mai moderne proceduri de tratare a gingivitei. Cu ajutorul specialistilor nostri, pacientii sunt tratati sigur si eficient de afectiunea gingivala.

Cum putem trata gingivita?

Afectiunea gingivala esta cauzata in principal de acumularea bacteriilor patogene in cavitatea orala. In cazul in care aceste bacterii nu sunt inlaturate la timp si pacientul neglijeaza igiena orala, atunci se dezvolta si provoaca inflamarea si sangerarea gingiilor. Daca aceste simptome ale afectiunii gingivale nu sunt tratate la timp, pot duce la complicatii severe, cum ar fi parodontita si pierderea dintilor.

Un prim pas in tratamentul gingivitei este indepartarea placii bacteriene si a tartrului sub si supragingival prin manopere de igienizare profesionala realizate de medicul stomatolog.

In cadrul clinicii Life Dental Spa, pacientii isi pot trata gingivita prin doua metode:

Pe langa toate acestea, pacientii pot preveni aparitia gingivitei si cu ajutorul:

De ce sa tratezi gingivita cu laser?

Programeaza-te ACUM!