Cum să obțineți un zâmbet sănătos și frumos
blank

Data

Cum să obțineți un zâmbet sănătos și frumos? Este unul dintre cele mai căutate obiective și cheia este să începeți cu bune obiceiuri de igienă orală. Periajul de 3 ori pe zi după fiecare masă, folosirea aței dentare, a dușului bucal, a apei de gură, efectuarea controalelor dentare regulate sunt cu siguranță ceea ce nu puteți scăpa din vedere NICIODATĂ!

 

Cu toate acestea, există și alți pași pe care îi puteți face pentru a vă îngriji de zâmbetul vostru și îi rezumăm mai jos:

  • Beți apă!

După ce ați mâncat, beți apă.  Va va ajuta să îndepărtați resturile alimentare înainte de periere și să îmbunătățiți producția de salivă. Știați că este esențial să mențineți placa bacteriană la distanță și să evitați patologii precum uscarea gurii?

  • Aveți nevoie de ortodonție?

A avea un zâmbet frumos și sănătos implică faptul că există o armonie între dinți. Ortodonția nu este numai un scop estetic, deși este foarte important. Este o știință responsabilă de studierea, prevenirea, diagnosticarea și tratarea anomaliilor în forma, poziția, relația și funcția structurilor dento-maxilo-faciale. Mai precis, corectează modificările maxilarelor și ale feței, pe lângă cele care afectează procesul de masticație. Dacă sunteți deja supuși unui tratament ortodontic, nu uitați să mergeți periodic la controale și să fiți constanți în respectarea sfaturilor pe care vi le-a dat ortodontul. Acest lucru vă va ajuta să obțineți rezultatele dorite.

  • Nu uitați limba și gingiile!

Credem că doar dinții fac parte din zâmbet, dar este foarte important să știți că și gingiile și limba joacă un rol fundamental. Prin urmare, este important să-i mențineți sănătoși și îngrijiți. Așadar, nu uitați să vă spălați limba cel puțin de două ori pe zi, pentru a elimina bacteriile care se acumulează de obicei pe ea.

Și aveți grijă de gingiile dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, pe lângă obiceiurile de igienă orală menționate deja, trebuie să mergeți regulat la controale dentare. Bolile parodontale sunt de multe ori neobservate de către pacienți, dar consecințele pentru sănătatea orală sunt foarte grave.

  • Alegeți peria dentară potrivită!

Periuțele de dinți stau la baza igienei orale, dar există multe varietăți: electrice, manuale, moi, intermediare, puternice … De unde știți care este cea mai bună? Adevărul este că de obicei variază în funcție de starea de sănătate orală a fiecărui pacient. Deci, cel mai important lucru este să consultați medicul dentist pentru a vă spune pe care să o utilizați și cum.

  • Aveți încredere în dentistul dumneavoastră!

Relația dentist-pacient se bazează pe o bună comunicare și încredere. Mai presus de toate, pentru că știm că a merge la dentist este unul dintre lucrurile de care majoritatea dintre noi se teme fără motiv. Un control la fiecare 6 luni  dacă vă mențineți o sănătate orală bună va fi suficient pentru a obține unul dintre cele mai bune zâmbete.

 

Vreți să aflați mai multe? Întrebați-ne! Vă vom studia cazul într-un mod personalizat și vă vom ajuta să obțineți cel mai frumos și sănătos zâmbet.

 

Mai Multe
articole