S-au răspândit diverse tehnici pentru a ajuta pacienții fobici dentar să depășească frica de dentist, durerea, precum și anxietatea în cursul tratamentului dentar. Printre acestea se numără sedarea conștientă.
Cum să învingi frica de dentist?
Pentru noi, la Life Dental Spa, este foarte important ca pacienții noștri să aibă grijă de zâmbetul lor în cel mai senin mod posibil. Din acest motiv, toate terapiile propuse de medicii dentiști ai clinicii Life Dental Spa pot fi efectuate cu ajutorul sedării conștiente.
Ce presupune sedarea conștientă?
- Sedarea conștientă sporește efectul anestezicului total, ridică pragul durerii și minimizează percepția timpului.
- Elimină frica de dentist, anxietatea, stresul, disconfortul, neliniștea, nervozitatea și nerăbdarea, inhibă reflexul de vomă și lasă o senzație plăcută de bunăstare.
Pacienții Life Dental Spa cu frică de dentist pot opta pentru sedarea conștientă intravenoasă.
Să vedem ce este:
Sedarea conștientă intravenoasă este efectuată de un expert anestezist, care va sprijini medicul dentist pe tot parcursul procedurii și va monitoriza starea de conștiință a pacientului.
De asemenea, pacientul nu va simți nicio durere, dar va rămâne în continuare suficient de conștient pentru a colabora la succesul intervenției, urmând sfatul medicului dentist.
Este sedarea conștientă potrivită pentru toți pacienții?
În general, această tehnică de sedare conștientă intravenoasă este mai recomandată pacienților fobici dentari care trebuie să fie supuși unei intervenții chirurgicale sau unui tratament pe termen lung. De exemplu, pacienților fobici care urmează a fi operați, pacienților cu dizabilități mintale sau celor care urmează a fi supuși unui tratament îndelungat. Însă la Life Dental Spa, toți pacienții care suferă de fobie de dentist și vor să se bucure de tratamente minim invazive fără pic de disconfort, pot opta pentru sedarea conștientă, iar noi le vom respecta cerințele.
Efectul medicamentelor administrate în cazul sedării conștiente intravenoase rămâne activ timp de aproximativ 30-40 de minute după terminarea administrării. De aceea, este necesar ca pacientul să se recupereze complet după starea de sedare conștientă înainte de a pleca din cabinet și este recomandabil să nu rămână singur.
Este sedarea conștientă invazivă organismului pacientului?
Sedarea conștientă nu este deloc invazivă organismului uman. Mai mult, datorită ei, multe dintre intervenții au devenit mai sigure și mai rapide, iar cooperarea cu pacientul este avantajoasă în urma sedării conștiente intravenoase.
Care sunt avantajele sedării conștiente intravenoase?
- Este o tehnică foarte eficientă. Efectele sale se resimt imediat.
- Efectele sedării conștiente dispar la scurt timp după terminarea tratamentului și oprirea administrării, lăsând o senzație plăcută de uitare.
- Permite controlul profunzimii sedării și adaptarea la caracteristicile pacientului, precum și la cerințele tratamentului efectuat.
Sperăm că am reușit să clarificăm aspectele de bază ale acestei proceduri. La Life Dental Spa, există anesteziști specializați în acest proces aplicat sectorului stomatologic și am ajutat mulți pacienți să își învingă teama de dentist și să înceapă tratamente dentare cu medicii noștri pentru a-și îmbunătăți sănătatea orală.