Cum să alegi clinica stomatologică potrivită pentru o înlocuire de coroană dentară?
blank

Data

Atunci când medicul stomatolog ne informează că avem nevoie să înlocuim o coroană dentară, cu toții ne dorim ca acest lucru să fie o experiență plăcută, care să cuprindă cât mai puține vizite la medicul stomatolog, o acuratețe mare, estetică și un cost bun.

Când necesită înlocuire o coroană veche?

Sunt multe aspecte importante pe care să le luăm în calcul atunci când stabilim dacă o coroană dentară trebuie schimbată sau nu. Deseori pacienții se desprind greu de coroanele vechi, însă trebuie știut că lipsa durerii provocate la nivelul acestora nu este un factor pe care să-l luăm în considerare atunci când stabilim când este indicat să schimbăm coroana dentară. 

Principalele motive care duc la înlocuirea acesteia sunt:

 • Retracția gingivală din jurul coroanei: acest proces este unul fiziologic; Datorită trecerii timpului, acest lucru este prezent la toți pacienții, gingia din jurul coroanei scade și se expune zona de rădăcina vizibilă, lucru care poate duce la carii la nivelul acesteia, inflamatii gingivale – gingivită localizată, asociată sau nu cu o pierdere de os. Acest lucru scade rezistenta și integritatea dintelui stâlp, îl compromite din punctul de vedere al rezistenței, iar acesta nu mai poate primi o nouă coroana dentara.
 • Coroana nu mai corepunde morfologic și funcțional: există zone de fractură, zone abrazate sau fără morfologie;
 • Modificarea culorii acesteia;
 • Dureri, infecții ale dintelui de sub coroană;
 • Mobilitatea coroanei vechi.

 

Ce să urmărești atunci când alegi clinica stomatologică potrivită pentru o înlocuire de coroană dentară?

Atunci când alegi clinica stomatologică pentru înlocuirea unei coroane dentare este important ca aceasta să întrunească calitățile de mai jos:

 • folosirea tehnologiei de ultimă generație, care permite crearea coroanelor și punților dentare într-un timp scurt și cu cât mai puține vizite la stomatolog:
 • tehnica de frezare computerizată CAD/CAM, care oferă lucrări dentare de tipul: coroane, punți, fațete dentare, inlays, onlays, coroane pe implant. 

Tehnologia CAD/CAM oferă pacientului:

 • rapiditate, precizie și simplitate;
 • calitatea estetică a lucrărilor imită translucența naturală a dintelui, lasă lumina să        pătrundă prin el datorită stratificării fine a acestuia;
 • aspectul identic cu cel a dinților naturali, paleta de culori și umbre imită  perfect dintele  natural;
 • durabilitatea lucrărilor efectuate – precizia coroanelor dentare realizate computerizat;
 • prepararea dintelui natural (șlefuirea) este minimă, datorită faptului că aceste coroane sunt mai subțiri și nu necesită sacrificarea țesutului dentar natural;
 • acomodarea cu aceste coroane este foarte rapidă.
 • folosirea unor materiale biocompatibile cu structurile dentare si gingia, și anume folosirea ceramicii și a zirconiului și eliminarea  metalului din lista materialelor folosite, datorită efectului de galvanism pe care acesta îl are în timp și lipsa biocompatibilității acestuia; 
 • Coroanele ceramice pe suport zirconiu reprezintă ultima tehnologie în materie de estetică dentară. Oxidul de zirconiu înlocuiește clasicul metal și constituie suportul pe care va veni dintele propriu-zis din ceramică;
 • Folosirea materialelor biocompatibile scade riscul apariției alergiilor sau infecțiilor;
 • Pasiune pentru detalii – medici dedicați; 
 • Plan de tratament clar și concis, atât medical, cât și financiar;
 • Consultația de estetică dentară la medicul specialist protetician oferta informații despre dorințele și problemele pacienților, discuția radiografiilor efectuate în prealabil și a fotografiilor în scop medical, lucru care contribuie la obținerea rezultatului dorit.
Ce servicii de protetică dentară oferă clinica stomatologică laser Life Dental Spa?

La clinica stomatologică laser Life Dental Spa , pacienții pot beneficia de  o gama largă de servicii de protetică de calitate, realizată CAD/CAM: estetică dentară avansată, protetică pe implant, Fast and Fixed, protetică dentară (coroane dentare, punți dentare întinse, inlay, olay).

Echipa de medici care oferă aceste restaurari au experiență în realizarea reabilitărilor complexe orale, cât și a esteticii de înaltă precizie, fiecare caz fiind analizat în detaliu pentru perfecțiunea serviciului medical oferit pacientului.

Există cazuri în care, pe lângă realizarea coroanelor dentare, este nevoie și de alte intervenții, cum ar fi: remodelarea gingiei pentru un nou contur gingival, modificarea nuanței dinților naturali – procedeul de albire, care este indicat să se efectueze înainte de realizarea coroanelor dentare . 

Medicii Life Dental Spa sunt perfecționați în tehnici minim invazive și tratamente fără durere, iar educația medicală continuă este un atuu. Datorită folosirii laserului dentar, multe din aceste operațiuni sunt confortabile pentru pacient, mersul la stomatolog devenind relaxant. 

Mai Multe
articole