Alegerea unei clinici de stomatologie poate fi o reală provocare în aceste timpuri, în care avem o plajă extinsă de astfel de servicii medicale.
Este foarte important sa te ghidezi după niște criterii bine alese, să găsești oameni competenți și responsabili pentru tratamentele alese.
Ce este parodontoza?
Parodontoza – este o afecțiune tot mai des întâlnită, neținând cont de vârstă, sex sau clasa socială. Studiile arată că aproximativ 70% dintre români suferă de aceasta boală, în diferitele sale stadii.
Parodontita marginală cronică progresează de obicei lent, de-a lungul anilor, de la stadiul de inflamație incipientă a gingiei (gingivita), până la cele mai avansate, ajungând chiar la mobilitate dentară (pierderea dintilor).
Principalul factor declanșator fiind cel legat de încărcătura microbiană a șanțurilor gingivale, cauzată de tartrul dentar, cu alte cuvine o igienă incorectă și lipsa controalelor periodice duc spre o astfel de afecțiune.
Principalele semne ale unei boli parodontale:
-
Sângerări gingivale, care persistă la periaj
-
Inflamații ale gingiei (gingie de culoare roșie, mărită de volum)
-
Retracții gingivale și osoase (ale osului alveolar – suportul de susținere al dintelui)
-
Mobilitate dentară
-
Sensibilitate la nivelul rădăcinilor
Bazându-se pe aceste date statistice, tot mai multe clinici încearcă să găsească diverse scheme de tratament, eficiente în tratarea parodontozei. Însă puține sunt confortabile, benefice și sigure pentru sănătatea dinților tăi.
În momentul în care ai fost diagnosticat cu o boala parodontală sau crezi că te numeri printre pacienții predispuși, cel mai important este să alegi o clinică unde poți beneficia de un tratament sigur și, de ce nu, comod.
Laserul vine și de această dată în ajutorul tău și al nostru, al medicilor, în abordarea terapeutică a bolii parodontale. Ședințele de tratament sunt etapizate în funcție de stadiul și evoluția bolii, la intervale de 5-7 zile.
De ce să alegi tratamentele laser în boala paronontală?
-
Eficiența crescută prin acțiunea sa bactericidă, îndepărtând întregul film microbian din pungile parodontale;
-
Scurtarea perioadei post-operatorie – acțiunea de regenerare tisulară ajută la vindecarea mult mai rapidă;
-
Confortul pacientului este sporit, fără a mai necesita anestezie în majoritatea cazurilor;
-
Tratament minim invaziv, non-chirurgical și conservativ cu țesuturile gingivale și dentare;
-
Predictibilitatea tratamentului.
Cel mai important aspect în tot ceea ce ține de protocolul tratamentelor parodontale este viziunea holistică a clinicii. Aceea de a nu reduce întregul la părțile lui componente, de a trata oameni, nu doar dinți. Stomatologia holistică reprezintă capacitatea întregii echipe de a trata doar efectele bolii în sine, ci și cauzele de unde provin.
Când ne gândim la o afecțiune anume, de cele mai multe ori ne dăm seama că este cauzată de un cumul de factori legați de alimentatie, stil de viață, emoții. Toate acestea necesită să fie diagnosticate corect și remediate, altfel pacientul va avea parte de o vindecare incompletă, recidive.
În clinica noastră, medicul curant îi va recomanda pacientului toate metodele ce țin de îmbunătățirea stilului de viață. Spre exemplu, pentru un pacient parodontopat va fi absolut necesar să își schimbe igiena orală, să folosească un duș bucal zilnic, paste de dinți cât mai naturale și să aibă o alimentație săracă în carbohidrați și zahăr. Acesta din urma fiind unul dintre cele mai cancerigene alimente, zahărul având capacitatea negativă de a multiplica celulele canceroase și, în general, de a îmbolnăvi organismul.
Un alt factor după care te poți ghida în alegerea unei clinici ce te poate ajuta în diagnosticarea și tratarea parodontozei este echipa medicala. Medicul cu care interacționezi, cel care îți va oferi toate datele legate de un plan de tratament personalizat, trebuie să-ți inspire încredere și profesionalism. Aceștia fiind primii pași către un tratament eficient și sigur.
Monitorizarea periodică a pacientului parodontopat – va ajuta la menținerea stării de sănătate. Igienizările și controalele periodice fac parte din protocolul de lucru. De aceea, relația medic – pacient este un punct cheie spre o reușită terapeutică.
Întreaga echipă, de la call center până la medici, este importantă pentru a beneficia de un cumul de terapii de înaltă calitate.
Nu în ultimul rand, echipamentele medicale și protocoalele terapeutice. În acest sens, în clinica noastră puteți avea parte de tehnologii de ultimă generație, inovative și minim invazive.