Mai stiti, in copilarie, cand intrati in cabinetul medicului stomatolog si imediat recunoasteati mirosul de spital? Era un miros intepator, puternic si deloc placut. Durerea si disconfortul imediat apareau, pana sa va asezati pe scaun. Apoi mergeati acasa si mirosul era imbibat in toate hainele.

Ei bine…acele vremuri au apus. In clinica Life Dental Spa miroase a…. spa.

Ce este un SPA DENTAL?

De la intrare, va imbie mirosul uleiurilor esentiale care va poarta gandul catre imagini placute. Nu stiti daca ati ajuns la medic sau in vreun loc de poveste. Mirosul este placut, freza nu se aude, sunt alte mirosuri si alte sunete.

Lemnul care inconjoara camera, culorile blande va invita intr-o lume placuta, intr-o atmosfera calda si linistitoare.

Asteptarea se face in ambientul placut al salii de asteptare unde muzica in surdina va linisteste gandurile.

Curand, medicul dumneavoastra curant, va va invita in cabinet. Camerele nu sunt deloc asemenea cabinetelor clasice. Doar albul peretilor aminteste de un cabinet.

Stomatologia holistica si #lifedentist-ii?

Medicii au uniforme bleumarin, special pentru ca frica de halatul alb sa nu isi faca simtita prezenta. Urmeaza o discutie medic-pacient in care pacientul este in centrul atentiei.

El se va deschide in fata medicului referitor la stilul de viata pe care il are, ce boli generale are care pot avea legatura cu patologia orala, ce ii place sau nu ii place la dantura sa si nu in ultimul rand, de ce a venit la noi, cum isi imagineaza ca ar trebui sa arate dintii lui.

Tratam oamenii, nu DOAR dintii

Noi tratam dintii la final. Este important sa intelegem pacientul, de ce a ajuns in situatia actuala, cum ii putem imbunatati stilul de viata, astfel incat munca noastra sa nu insemne doar niste dinti frumosi maine.

Ne dorim ca pacientul sa mentina starea de sanatate si de frumusete pe care reusim sa o obtinem impreuna, pe termen lung.

Orice stomatolog ii poate oferi un zambet frumos, dar nu orice stomatolog are dorinta sa urmareasca pacientul pe termen lung, sa ii devina cel mai de incredere prieten pe latura de sanatate orala, sa observe o problema mica pe care sa o remedieze din pripa astfel incat, pacientul sa vina doar la vizite scurte pentru igienizari, fara a mai interveni major asupra zambetului.

Pentru ca aceasta relatie sa functioneze, este necesara implicarea ambilor parteneri: medicul si pacientul.

Multi din pacientii care ne trec pragul au boli parodontale,, majoritatea in stare grava. Ne cauta ca fiind ultima lor solutie. Acest lucru inseamna, pe langa starea dentara precara si o stare emotionala subreda.

Inainte de a trata dintii, le tratam spiritul.

Ei trebuie sa aibe incredere in ei, in medic si in terapia care urmeaza sa o primeasca. Apoi, pentru ca rezultatul sa se mentina pe termen lung, este necesar sa faca schimbari in stilul lor de viata, sa remedieze problemele care au dus la aparitia si intretinerea bolii parodontale. Aceste sfaturi ale noastre, tratarea omului din fata noastra si nu a dintilor este reteta noastra pentru a avea pacienti fericiti nu doar astazi, ci si maine.

Aceasta este stomatologia holistica in care noi credem si care vedem ca da rezultate si satisfactie. Tratarea dintilor reprezinta o mica parte din succes. Toti medicii stomatologi trateaza dintii, dar nu toti reusesc sa mentina starea finala buna a pacientului.

Dupa ce am echilibrat pacientul din punct de vedere holistic, ajungem la tratarea dintilor. Si aici suntem diferiti. Diferiti in abordare si in echipamente. Existenta mai multor tipuri de lasere, a studiilor continue pe care le facem, ne asigura succesul.

Mai important decat laserul dentar este medicul care aplica terapiile.

Cu el reusim sa facem aproape orice manopera din stomatologie:

Faptul ca folosim laserul in terapiile noastre inseamna ca:

Dupa ce am tratat pacientul, el va primi o serie de sfaturi despre cum sa mentina starea de sanatate acasa, intre vizitele bianuale la igienizare.

Asa ne asiguram ca satisfactia pacientului este garantata.

Programeaza-te ACUM!

Autor:

Maria Craiciu

Medic dentist,
specialist laser dentar