Cum alegem corect un implant dentar
blank

Data

Tipuri de implanturi dentare:

Implanturi endostale (endosoase): 

Sunt cel mai frecvent utilizate tipuri de implant dentar. Uneori, sunt folosite ca alternativă la o proteză amovibilă sau mobilă. Implanturile endostale includ tipul  șurub (filetat), tipul cilindru (neted) sau tipuri cu lamă. Medicul dvs. vă poate ajuta să determinați ce tip de implant dentar va funcționa cel mai bine pentru dvs., dar implanturile endostale sunt sigure, eficiente și cea mai populară alegere utilizată astăzi.

Tratament:

Implanturile endostale încep prin găurire în osul maxilar pentru a introduce un șurub de titan care acționează ca o rădăcină artificială. Înainte de a putea termina tratamentul, trebuie să așteptați ca țesutul moale și osul să se vindece în jurul rădăcinii. Acest lucru poate dura adesea câteva luni.

Stabilitate:

Implanturile endostale sunt bine cunoscute pentru că au unul dintre cele mai stabile rezultate naturale.

 

Implanturi subperiostale: 

Implanturile subperiostele sunt rareori folosite astăzi. Au fost utilizate în primul rând pentru a menține protezele pacienților cu înălțime osoasă insuficientă. Atunci când se utilizează implanturi subperiostale, acestea sunt plasate pe osul maxilar în țesutul gingival, cu postul implantului metalic expus prin gingii pentru a menține proteza.

Tratament:

Cu implanturile subperiostale, procesul general de tratament se face în două întâlniri și este adesea un plan de tratament mult mai scurt decât cu un implant endostal.

Stabilitate: 

Implanturile subperiostale nu au același nivel de stabilitate, deoarece implantul nu intră în osul maxilarului, ci se odihnește deasupra osului și este ținut în loc doar de țesuturile moi. 

Acoperiri: 

Există mai multe tipuri diferite de acoperire sau tratamente de suprafață pe care le pot avea implanturile. În timp ce implantul real va fi cel mai probabil din titan, suprafața exterioară poate varia.

De ce vreau o acoperire? 

Prin creșterea rugozității suprafeței, implantul se poate vindeca perfect și poate deveni mai puternic ca niciodată. O suprafață poroasă contribuie la un contact mai osos decât o suprafață prelucrată din titan.

Atunci când alegeți cele mai bune mărci de implanturi dentare împreună cu medicul dentist, puteți aborda următoarele considerații:

  • Calitatea osului maxilar și care implant este cel mai potrivit pentru dvs.
  • Nivelul experienței specialistului în implanturi dentare.
  • Greutatea și durata procesului de vindecare și recuperare.
  • Raportul calitate-preț.

Cea mai importantă considerație

Pe scurt, starea dumneavoastră personală de sănătate vă va informa cel mai potrivit tratament pentru dvs. Cea mai importantă parte, pe lângă alegerea unui producător de implanturi dentare de calitate, este abilitatea chirurgicală. Dacă alegeți un chirurg specialist în implanturi dentare și un dentist calificat, majoritatea mărcilor importante ar trebui să ofere un rezultat excelent. 

În al doilea rând, luați în considerare raportul preț-calitate în funcție de bugetul dvs. Este esențial să selectați un sistem de implant dentar care să se încadreze în capacitatea dumneavoastră financiară. Cu toate acestea, ar trebui să vă preocupați mai mult de calitatea și eficacitatea sistemului de implant dentar selectat atunci când luați decizia. Acest lucru se datorează faptului că atunci când doriți să utilizați cel mai bun sistem de implanturi dentare de pe piață, banii nu ar trebui să fie singura dvs. considerație.

În cele din urmă, cel mai important este să vă gândiți la nevoile dvs. în ceea ce privește implanturile dentare, iar împreună cu ceilalți factori să alegeți cel mai bun și potrivit sistem.

 

Mai Multe
articole