Cristina Obreja – #lifedentist-ul care trateaza holistic parodontoza

Cuprins

Cristina Obreja – #lifedentist-ul care trateaza holistic parodontoza

Stomatologia holistica este noua perspectiva adusa asupra stomatologiei clasice, un refresh al tratamentelor si al relatiei medic-pacient.

Dr. Cristina Obreja este medic fondator al clinicii stomatologie Life Dental Spa, inspirand intreaga echipa sa urmeze principiile stomatologiei holistice. Aici, LifeDentistii nostri pun mare accent ca tratamentele stomatologice sa fie realizate in perspectiva intregului organism, deoarece omul este un ansamblu de factori fizici, psihici si emotionali.

Un principiul important al stomatologiei holistice, respectat in clinica Life Dental Spa, este efectuarea de tratamente minim-invazive, cat mai conservative pentru dinti si celelalte tesuturi orale. Dr. Cristina Obreja este medic specialist in laser stomatologic, utilizand aceasta tehnologie de ultima generatie pentru tratamente la cele mai inalte standarde de calitate: tratamentul gingivitei si parodontozei, tratamentul cariilor fara durere, albire dentara laser si multe alte servicii dentare asistate laser. Dr. Obreja a absolvit un master in stomatologie laser in cadrul Universitatii din Aachen, Germania si a participat la numeroase cursuri si conferinte cu teme din acest domeniu, aflat inca in faza de pionierat in Romania.

Stomatologia holistica recunoaste faptul ca sanatatea orala ajuta considerabil la mentinerea echilibrului intregului organism, si de asemenea, faptul ca afectiunile aparute la nivelul cavitatii orale pot avea consecinte asupra  sanatatii altor organe. De exemplu, bacteriile implicate in parodontoza netratata pot fi cauza de aparitie a afectiunilor nervoase (Alzheimer) sau cardio-vasculare precum infarct miocardic sau accident vascular cerebral. 

De asemenea, in stomatologia holistica, stilul de viata este considerat un factor favorizant important in aparitia afectiunilor dentare. De aceea, departe de a se limita la un tratament dentar local, asa cum se intampla in medicina dentara clasica, stomatologia holistica vizeaza identificarea si inlaturarea cauzelor reale ale problemelor dentare, care, de obicei, rezida in obiceiurile alimentare si de igiena. Dr. Cristina Obreja recomanda pacientilor nu doar tratarea efectelor unui stil de viata dezorganizat (carii, gingivite, parodontoze, etc), ci si schimbarea obiceiurilor de viata care au dus la imbolnavire. Fara aceste schimbari in obiceiurile de zi cu zi, pacientul se va confrunta cu un sir lung de recidive sau noi imbolnaviri, si va avea nevoie de tratamente dentare din ce in ce mai complexe si mai costisitoare. 

Laserul stomatologic este cea mai buna solutie pentru un tratament reusit in cazul afectiunilor gingivale si al cariilor dentare. In cazul afectiunilor gingivale, tratamentul gingivitei cu laserul este unul foarte eficient, boala fiind reversibila. Daca insa gingivita nu este tratata la timp, ea se poate transforma in parodontoza. Dar si parodontoza, desi pana nu de mult era considerata o boala incurabila, beneficiaza de un tratament NON-CHIRURGICAL, cu ajutorul laserului dentar, care sa elimine bacteriile patogene si inflamatia si sa prelungeasca durata de viata a dintilor pe arcada.

In acest sens, dr. Cristina Obreja a elaborat un Protocol Holistic de tratament al parodontozei, unic in Romania, care utilizeaza efectele benefice ale laserului dentar dar se adreseaza si cauzelor reale ale bolii, ce rezida in stilul de viata. De asemenea, acest protocol pune accentul pe respectarea unor reguli de viata dupa tratament, care sa mentina in timp rezultatele excelente obtinute si sa micsoreze riscul recidivei.

Dr. Cristina Obreja considera importanta responsabilizarea pacientului in ceea ce priveste tratamentul, deoarece acesta nu poate fi eficient pe termen lung, daca pacientul nu intelege cum sa se ingrijeasca si, mai ales, daca nu respecta recomandarile de dupa sedintele de tratament. 

De ce laserul stomatologic? 

Atat in cazul tratamentului gingivitei, ca si al parodontozei, beneficiile laserului dentar sunt urmatoarele:

 

  • Caracterul minim-invaziv

 

Este foarte important ca in cazul unui tratament stomatologic sa nu intervenim pe tesuturile sanatoase din jur. In acest sens, laserul stomatologic nu lezeaza tesuturile vecine, actionand doar acolo unde este necesar.

 

  • Lipsa durerii

 

De cate ori  v-a fost teama de un tratament dureros la medicul stomatolog? Ei bine, gratie laserului dentar, durerea poate fi acum de domeniul trecutului. Tratamentele sunt fara durere, nici macar anestezia locala nu mai este necesara.

 

  • Efectul sau bactericid 

 

Atat in cazul afectiunilor gingivale, cat si a cariilor dentare, cauza majora de aparitie este reprezentata de nerespectarea igienei orale. Cavitatea bucala este sediul multor specii de bacterii, care pentru a supravietui se hranesc cu resturile alimentare restante, incepand sa se inmulteasca atunci cand acestea se acumuleaza. Laserul stomatologic are capacitatea de a distruge bacteriile implicate in afectiunile dentare si gingivale, scazand riscul complicatiilor ulterioare.

 

  • Stimularea imunitatii locale si a regenerarii 

 

Efectele unui tratament cu laserul stomatologic sunt vizibile inca de la primele sedinte, acesta avand capacitatea de a stimula regenerarea locala, pentru a obtine rezultate uimitoare. In cazul gingivitei, nu doar ca inflamatia gingivala dispare, dar tesutul isi va redobandi aspectul sanatos specific, fiind imbunatatit si aspectul estetic general.

Programeaza-te ACUM si beneficiaza de tratamentul gingivitei cu laserul stomatologic!

Mai Multe
articole