Care este cel mai bun implant dentar?

Data

Deseori pacientii intreaba care este cel mai bun implant dentar. Raspunsul nu este unul simplu iar fiecare caz este diferit, medicul chirurg alegand varianta cea mai potrivita pentru fiecare caz.

La ce trebuie sa fie atenti pacientii atunci cand aleg un tratament cu implantul dentar?

In primul rand, implantul ar trebui sa fie ales in functie de firma producatoare . Cu cat firma este mai veche pe piata si este mai raspandit pe glob , cu atat este mai usor de protezat in viitor in situatia in care apare o problema la coroana dentara. 

Deseori vedem pacienti in clinica cu implante puse cu multi ani in urma iar producatorul nu mai poate furniza componentele protetice. Acest aspect ingreuneaza mult tratamentul, de multe ori ajungandu-se la situatii de compromis.

Pacientul trebuie sa pastreze pasaportul implantului cu stickerul implantului pus. 

Un alt aspect de luat in calcul este tara in care traim. In general este bine sa alegem un implant folosit international daca traim in afara Romaniei sau Europei. 

Un alt aspect important in alegerea implantului este partea protetica si tipul de conexiune intre bontul protetic si implantul. Sistemele mai scumpe sunt mult mai customizabile, iar rezultatele in timp sunt superioare. 

Sunt situatii in care putem alege un numar mai mare de implanturi scurte pentru a evita reconstructii osoase sau ridicari de sinus. In acest sens, marii producatori de implanturi au o gama speciala (exemplu : bredent copa).

Un implant de calitate va avea suprafata sa tratata cu diverse substante pentru a creste integrarea osoasa si stabilitatea pe termen lung. 

Conexiunea dintre implant si bontul protetic in majoritatea cazurilor este de tip hexagon intern.

Mai Multe
articole