Ce tipuri de tratamente dentare sunt indicate inainte de Anul Nou

Data

Revelionul se apropie cu pasi repezi si cu siguranta ai inceput sa te gandesti la rezolutiile pentru nou an. Multi oameni au rezolutii cu privire la cariera, bani, slabit, dar ce ai zice daca ti-ai propune ca pana la sfarsitul anului sa iti imbunatatesti zambetul?

Sanatatea dentara

Sanatatea dentara este o parte importanta a sanatatii generala si a fericirii. De aceea, recomandam ca pana de Anul nou sa iti faci un cadou. Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care ti le poti face este o sedinta de albire cu laser.

Ce este albirea cu laser?

Albirea cu laser este singura demonstrata stiintific ca nu afecteaza structura smaltului.

 

 • Este mai eficienta, deoarece de cele mai multe ori este necesara o singura sedinta; rezultatele nu pot fi anticipate, culoara finala depinzand de gradul de receptivitate a dintilor la substanta de albire, culoarea de la care se porneste initial, culoarea la care isi doreste pacientul sa ajunga, timpul de expunere.
 • Dureaza in general 30 min, deci este mai rapida, decat alte metode
 • Sensibilitatea dentara este mult diminuata, spre a nu aparea deloc.
 • Efectele sunt mai de lunga durata. Conteaza foarte mult si ce consuma pacientul si daca este fumator.

 Igienizarea dentara

 

Un alt tratament pe care il poti face inainte de anul nou este igienizarea dentara. Ea presupune detartraj, periaj si airflow, se realizeaza in principiu, o data la 6 luni sau la indicatia medicului stomatolog mai des, in functie de nevoile fiecarui pacient.

 • Detartrajul se realizeaza ultrasonic si are rolul de a indeparta placa bacteriana si tartrul depuse pe dinti.
 • Este minim-invaziv, nu afecteaza smaltul dentar sau gingiile, deoarece el se realizandu-se ultrasonic, tartrul este indepartat prin vibratie.
 • Dupa detartraj, se face un periaj profesional cu o pasta speciala cu rolul de a finisa suprafetele dentare.

 Airflow-ul 

O alta manopera absolut necesara este airflowul. Aceste este un dispozitiv care foloseste presiunea apei si a aerului precum si o pulbere pe baza de bicarbonat care are rolul de a curata spatiile interdentare, acolo un ansa aparatului de detartraj nu patrunde cu usurinta.

 

Daca sedintele de igienizare profesionala sunt facute cu regularitate, atunci ele nu sunt deloc dureroase. Pentru a-ti imbunatati zambetul chiar inainte de Anul Nou, iti poti rezolva chiar si afectiunile parodontale.

 

Cu ajutorul laserului dentar, boala parodontala poate fi vindecata. Din pacate, 9 din 10 romani sufera de o forma de afectiune gingivala, care afecteaza atat cavitatea bucala, cat si restul corpului. Tratamentul afectiunilor parodontale se face in principiu in 2-4 sedinte, iar fiecare sedinta dureaza o ora.

 

De asemenea, iti poti trata cariile de pe dintii care se vad in zambet, cat si celelalte. Din fericire, acum cu laserul dentar, tratamentul lor nu este dureros si este minim invaziv.

 

Pastrarea sanatatii dentare este o parte foarte importanta a sanatatii generale, de aceea trebuie sa ii acordam o atentie sporita. Este timpul sa le oferim dintilor aceiasi dragoste pe care i-o daruim corpului.

 

5 Sfaturi pentru un zambet sanatos

 

 1. Imbunatatirea igienei orale de acasa

 2. Renuntarea la fumat,alcool, cafea si zahar

 3. Administrarea de vitamine

 4. Hidratare corespunzatoare

 5. Igienizare o data la 6 luni

 

Oamenii care zambesc sunt in general mai fericiti si apreciaza viata mult mai mult. Daca iti lipseste increderea in zambetul si dintii tai, fa un angajament catre tine pentru a-ti imbunatati zambetul. Incepe chiar de azi, nu astepta 1 ianuarie 2020 sau ziua de luni. Meriti sa ai un zambet sanatos, frumos pe care sa-l afisezi la petrecerea de anul nou.

blank

Autor:

Madalina Dobre

Medic stomatolog generalist

Mai Multe
articole