Laserul dentar este una dintre cele mai moderne tehnologii din domeniul stomatologiei. A aparut pe piata destul de recent si de atunci incepe sa prinda tot mai mult avant. Din ce in ce mai multe clinici stomatologice achizitioneaza acest timp de tehnologie pentru a le oferi pacientilor tratamente la cele mai inalte standarde.

Clinica stomatologica Life Dental Spa este una dintre primele clinici care au introdus aceasta pe piata din Romania aceasta tehnologie. 

Cu ajutorul laserului dentar se pot face o multitudine de interventii, de la simple obturatii pana la interventii chirurgicale de mare amploare. 

Laserul dentar foloseste lumina care “calatoreste” cu ajutorul apei si a aerului pentru a oferi tratamente:

Tipuri de tratamente realizate cu laserul dentar

1. Obturatii dentare

De la cele superficiale, pana la cele mai profunde, indiferent de localizarea lor, cariile se pot trata cu ajutorul laserului dentar. Tesutul dentar infectat se pulverizeaza, 

Beneficiile acestui tip de tratament sunt numeroase:

2. Tratamente endodontice

Statistica arata ca tratamentele endodontice salveaza din ce in ce mai multi dinti, o parte se datoreaza si folosirii laserului dentar. 

Succesul unui tratament endodontic este direct proportional cu eficienta sterilizarii canalului, de reactivitatea organismului dar si de modalitatea de restaurare coronara ulterioara. 

Laserul dentar este introdus pe intreaga lungime a canalului si dezinfecteaza pana si canalele laterale sau zonele greu accesibile.

3. Tratamente chirurgicale asistate laser

Tratamentele chirurgicale reprezinta una dintre cele mai dese tratamente realizate in cabinetul stomatologic. De la simple extractii la interventii laborioase. tratamentele chirurgicale pot fi asistate laser.

4. Tratamente parodontale

Boala parodontala afecteaza din ce in ce mai multe persoane, statisticile aratand cifre ingrijoratoare, 8 din 10 romani sufera de o forma de afectiune parodontala. 

Fie ca este gingivita sau boala parodontala in stare avansata, toate afectiunile pot fi tratate cu ajutorul laserului dentar. 

Dupa ce a fost indepartat cu ajutorul ultrasunetelor tartrul sub si supra gingival, se foloseste laserul pentru a steriliza zona dintre gingie si dinte. 

Este o manopera blanda si minim invaziva, pacientul de cele mai multe ori nu simte absolut nimic in timpul interventiei. 

Tratamentul se bazeaza pe efectul bactericid al razei laser si biostimulare care ajuta la regenerarea tesuturilor moi din jurul dintelui. 

Dupa tratamentul bolii parodontale cu laserul, pacientul observa beneficiile de necontestat:

Rezultatele sunt vizibile la cateva zile dupa prima sedinta de tratament. 

La clinica Life Dental Spa, nu se trateaza doar efectele bolii parodontale, ci si cauza aparitei acesteia. Cauzele sunt multiple si trebuie sa fie descoperite astfel incat recidivele sa nu apara.

5. Estetica dentara

O alta manopera care se poate realiza cu ajutorul laserului este albirea dentara. Este singura dovedita stiintific ca determina o remineralizare a smaltului si ca nu determina sensibilitate dentara ulterioara. 

Este nevoie de cele mai multe ori doar de o singura sedinta, iar durata sedintei de tratament este scurta in comparatie cu albirea traditionala cu lampa. In functie de culoarea de la care se porneste si culoarea pe care si-o doreste pacientul, se poate decide sa fie efectuate mai multe sedinte, pentru acel efect wow al unui zambet de Hollywood.