Ce inseamna stomatologie holistica?

Data

Cuprins

Stomatologia holistica recunoaste faptul ca sanatatea orala ajuta considerabil la mentinerea echilibrului intregului organism si de asemenea  ca afectiunile aparute la nivelul gurii pot avea consecinte negative asupra sanatatii altor organe. De exemplu, bacteriile implicate in boala parodontala netratata pot fi cauza de aparitie a afectiunilor nervoase (Alzheimer) sau cardio-vasculare precum infarct miocardic sau accident vascular cerebral. 

In stomatologia holistica, stilul de viata este considerat un factor favorizant important in aparitia afectiunilor dentare. De aceea, departe de a se limita la un tratament dentar local, asa cum se intampla in medicina dentara clasica, la clinica Life Dental Spa stomatologia holistica vizeaza identificarea si inlaturarea cauzelor reale ale problemelor dentare, care, de obicei, rezida in obiceiurile alimentare si de igiena. 

Noi le recomandam pacientilor nu doar tratarea problemelor dentare care pleaca de la un stil de viata dezorganizat (carii, gingivite, parodontoze, etc) dar si schimbarea obiceiurilor de viata care au dus la imbolnavire. Fara aceste schimbari in obiceiurile de zi cu zi, pacientul se va alege cel mai probabil cu  recidive sau noi imbolnaviri si va avea nevoie de tratamente dentare mai complexe si mai costisitoare. 

Asa cum se asteapta si pacientii, stomatologia clasica este un domeniu delicat si putin flexibil, dar este posibil ca metodele clasice de tratament care ii sperie in general pe pacienti, sa se transforma in metode minim-invazive, blande si eficiente, biologice. Aceste tratamente inovative aduc in ecuatie laserul dentar, compozite non toxice si multe altele. Vremea in care traim este dominata de stres, de lipsa timpului si de ignorarea posibilitatii de a avea un stil de viata sanatos. 

Alimentatia si viciile sunt punctul de plecare al multor afectiuni sistemice si stomatologice, cele mai des intalnite fiind: (h2)


  • Consumul excesiv de zaharuri


  • Consumul excesiv de bauturi carbogazoase indulcite


  • Fumatul, drogurile


  • Consumul de bauturi alcoolice

Ce se intampla intr-o clinica stomatologica holistica?

La Life Dental Spa punem accent pe confortul si bunastarea fiecarui pacient. Orice interventie endodontica se face cu ajutorul microscopului, inserarea implanturilor dentare este asistata laser, cariile dentare sunt tratate in marea lor majoritate fara anestezie si cu laserul dentar iar operatiile parodontale au fost inlocuite cu tratamente minim invazive cu laserul dentar.

Laserul dentar in momentul de fata este cea mai minim-invaziva si sanatoasa optiune pentru tratarea acestei afectiuni care din pacate afecteaza 8 din 10 romani. Laserul prin actiunea lui bactericida sterilizeaza si omoara bacteriile. Igiena pacientului, stilul de viata si alimentatia sunt si ele extrem de importante. 

Nu exista un tratament laser care sa faca minuni pentru nici o afectiune daca pacientul nu isi ajuta si el organismul cu un stil de viata sanatos, o alimentatie echilibrata si renuntarea la anumite vicii cum este fumatul si zaharul care sunt implicate si ele direct in boala parodontala.

Clinica noastra incearca sa educe si sa constientizeze pacientii spre un stil de viata sanatos si echilibrat nu doar pentru sanatatea dentara ci si pentru intregul organism. Fericirea, sanatatea si starea noastra de bine depinde in mare parte de stilul nostru de viata, alimentatie si echilibru emotional.

Ce faci in cazul unui episod dentar dureros?

La Life Dental Spa specialistii nostri te asteapta pentru o consultatie cu camera intraorala pentru a depista si cele mai ascunse probleme. Dupa ce medicul analizeaza si o radiografie si completeaza examenul initial, te va indruma catre cea mai buna solutie de tratament. 

O durere de dinte in general indica o carie dentara. Aceasta carie poate fi tratata fara anestezie si fara durere cu laserul dentar sau in cazuri avansate va fi nevoie de tratament de canal(tratament endodontic) sau tratament parodontal. Atat tratamente parodontale cat si cele endodontice sunt asistate laser si imbunatatesc sansele de vindecare.

Te asteptam la noi pentru a-ti oferi cea mai buna solutie pentru un stil de viata echilibrat si o sanatate orala impecabila.

Mai Multe
articole