Ce inseamna dinti ficsi in 24 de ore fast&fixed?

Data

Cuprins

Ce inseamna dinti ficsi in 24 de ore, ce inseamna  tehnica de reabilitare implanto-protetica Fast and Fixed? 

Metoda de reabilitare totala a arcadelor dentara fara dinti sau cu dinti compromisi de diverse patologii, care nu mai pot fi salvati sau retratrati endodontic sau prin metoda clasica de protetica fixa (punti, coroane etc) este o metoda revolutionara de tratament prin implant dentar imediat. 

Incepand de la minim 4 implanturi si pana la 8 dupa caz, se poate realiza dinti ficsi pe suport de implant dentar, atat in scop provizoriu in faza initial, cat si definitiv, dupa perioada de osteointegare a implantelor.

Se poate realiza o dantura perfecta pe in maniera Fast and Fixed in atat de putin timp? (h2)

Luand in calcul evolutia fulminanta a metodelor de incarcare imediata , mai exact in aceeasi sedinta cu insertia chirurgicala a implanturilor, este posibil. Desigur, fiecare caz fiind aparte in ceea ce priveste anumite detalii precum si anatomia si densitatea osului pacientului, medicul implantolog va evalua concret cum si in ce fel va alege sa reabilteze pacientul.

Va realiza o amprentare imediata post-operatorie iar in decurs de 24 de ore va oferi pacientului care se prezinta la primul control medical o dantura provizorie, functia acesteia fiind functionala (masticatorie) dar si estetica. Pentru cati dinti are un om sanatos, prin Fast and Fixed ne apropiem de perfectiune in ceea ce priveste restabilitarea totala a functiei de masticatie si de fonatie. Numarul dintilor lucrarii poate varia in functie de numarul implanturilor si a extensiilor care se pot realiza.

Are fast and fixed dezavantaje? 

Din fericire, ne permitem sa afirmam ca nu. Pe langa faptul ca pacientul pleaca acasa cu dantura si cu increderea in sine recapatata, lucrarea provizorie ce se incarca pe implanturile proaspat inserate are ca avantaje dinti ficsi, aspect estetic foarte bun si o greutate mica, pentru a nu pune presiune sau a adauga greutate pe implante. 

Fiind un cabinet stomatologie laser, Life Dental Spa foloseste tehnologia de ultima ora pentru a accelera vindecarea si a trata minim invaziv chiar si in interventiile de implantologie avansata. Fie ca este vorba de incizii fine asistate de laser, descoperiri chirurgicale sau gingivectomii, implementam aportul imens pe care laserul il aduce in aproape toate manoperele pe care le efectuam. 

Efectul este bactericid, biostimulant si promoveaza regenerarea osoasa cand este folosit in plastii de os sau chiar chistectomii si chiuretajul pungilor parodontale

Preturi implant dentar. Este necesar ca pacientul sa se orienteze dupa pret si calitate? 

Fiind solidari cu pacientii nostri si cel mai important, cu sanatatea lor , trebuie sa luam in calcul si un raport calitate/pret. De cele mai multe ori si pretul poate face diferenta intre un implant mediu, la un pret mai mic si unul de calitate mai buna , cu tratamente de suprafata superioare. Pentru pret implant dentar, specialistii nostri va vor recomanda ceea ce se potriveste cel mai bine situatiei dumneavoastra clinice in primul rand , pentru ca este vital sa ne adaptam oricarei situatii. Din fericire, medicii implantologi aleg sa lucreze cu firme renumite si de incredere, care au foarte multi ani vechime pe piata. 

Sunt implanturile dentare singura solutie pentru a avea dinti ficsi? 

In cazul in care ne confruntam cu situatii in care pacientii sunt edentati total , sau are caror resturi radiculare nu le putem salva, este singura solutie. Nu este nevoie sa inseram un implant pentru fiecare dinte, pentru ca pe 4 ,6 sau 8 implanturi se pot incarca de la 10, 12 sau chiar 14 dinti. De multe ori este nevoie sa regeneram volumul osos pierdut prin aditii de os cu grefe particulate.

In cazul in care se confirma nevoie de reconstructie osoasa, regenerare osoasa ghidata sau regenerare de tesut moale pentru a asigura succesul tratamentului pe termen lung, procesul de vindecare va fi si el mai lung insa realizand intreg planul de tratament intr-o maniera etapizata, se va ajunge la rezultatul mult dorit. 

Ce este osteointegrarea? 

Osteointegrarea este procesul prin care un implant dentar este incapsulat si fuzionat complet cu osul in care a fost inserat. Osteoblastele sunt celulele osoase care sunt stimulate sa se divizeze in momentul in care osul este frezat cu scopul de a insera un implant dentar. Ele migreaza pe suprafata implantului dupa stabilizarea cheagului de sange. Osul nou se depune pe suprafata titanului de pe implant printr-un proces numit osteogeneza de contact. 

Astfel se realizeaza o fuziune intre osul inconjurator si suprafata implantului, creeandu-se o retea de fibre de colagen mineralizate, care in timp de cateva luni de zile se transforma in os matur, colagenul stand la baza tesutului osos.

Va sustinem in a alege cea mai buna metoda terapeutica, specialistii nostri stand la dispozitie cu o evaluare detaliata si cu realizarea minutioasa a planului de tratament, nu doar pentru a obtine un simplu zambet perfect si sanatos, ci pentru a va ajuta sa va schimbati viata intrutotul , dintii sanatosi fiind doar o parte, foarte importanta de altfel, a unui organism sanatos. 

Pentru a lua cea mai buna decizie, in acord cu dorintele pacientilor, va invitam la o consultatie la cabinetul stomatologic!

Programeaza ACUM o consultatie in cadrul clinicii noastre!
Life Dental Spa – Magheru One!

blank

Autor:

Life Dental Spa

Mai Multe
articole