Sunt foarte puțini copii cărora nu le este frică de medicul stomatolog. Ce declanșează fobia de dentist și cum să o combatem pentru a le permite copiilor noștri să facă față vizitelor și tratamentelor stomatologice cu seninătate?

 

Cum să învingi frica de dentist la copii: abordarea acasă și în cabinet

Omul se confruntă cu mai multe temeri de-a lungul vieții. Cu siguranță că atunci când este copil îi este frică de multe lucruri, majoritatea complet inofensive, precum să se uite sub pat. Acesta este motivul pentru care majoritatea fricilor dispar pe măsură ce creștem. Unele, însă, pot continua să ne bântuie chiar și ca adulți, ca în cazul fobiei dentare.

Credeți sau nu, aproape 20% dintre copiilor de vârstă școlară le este frică să viziteze medicul dentist. Din păcate, această problemă îngreunează lucrurile pentru părinți și stomatologii care încearcă să ajute copilul. Și mai rău, frica aceasta poate fi dăunătoare sănătății bucale a unui copil atunci când îi împiedică să primească îngrijirea dentară necesară. Deci, ce poți face pentru a depăși această temere? Iată, în cele ce urmează, câteva sfaturi care te-ar putea ajuta:

 

Ce pot face părinții și medicul dentist pentru a ajuta?

Cu siguranță primul lucru este că trebuie să se dezvolte o colaborare între medicul pedodont și părinți, care trebuie să conlucreze pentru a atinge scopul: acela de a-l face pe copil să scape de frica de dentist. Ambele, de fapt, joacă un rol important în viața copilului și au responsabilitatea sănătății acestuia.

 

Rolul părinților înainte de vizita copilului la medicul stomatolog

Rolul părinților în timpul vizitei copilului la medicul stomatolog

 

Rolul stomatologului – ce fac medicii noștri stomatologi pedodonți pentru a le combate copiilor frica de dentist

 

Alte câteva sfaturi: