Care sunt primele semne ale parodontitei?

Chirurgie PRGF Endoret

Cuprins

Care sunt primele semne ale parodontitei?

Ti se face pielea de gaina atunci cand te gandesti la boala parodontala? Temuta parodontoza poate fi identificata foarte usor datorita semnelor sale caracteristice, iar o vizita la stomatolog in timp util te poate scapa de stadiul incipient la parodontitei. Tu cunosti primele semne?

Boala parodontala, denumita si parodontoza, este o afectiune orala ce poate duce, in lipsa unui tratament, la pierderea dintilor. Aceasta nu afecteaza doar stabilitatea dintilor, bacteriile implicate in dezvoltarea parodontozei fiind cauza dezvoltarii si a altor maladii asociate, precum afectiuni cardio-vasculare (infarct, accident vascular cerebral) sau psihice (Alzheimer).

Cauza principala de aparitie a parodontozei este reprezentata de igiena orala precara.

Cavitatea bucala gazduieste multe specii de bacterii, unele fiind implicate in dezvoltarea parodontozei. Pentru a supravietui, acestea se hranesc cu zaharurile continute in resturile alimentare necuratate, facilitand inmultirea si activitatea nociva asupra dintilor. Neglijarea periajului dentar si ignorarea vizitelor la stomatolog duc la acumularea de tartru dentar (piatra dentara) compus din resturi alimentare si bacterii mineralizate. 

De ce e periculos tartrul? 

Fiind un depozit bacterian, acesta ataca gingia, provocand inflamarea acesteia, denumita gingivita

Semnele principale ale gingivitei sunt:

 • Sangerari gingivale aparute in timpul periajului.
 • Dureri gingivale din ce in ce mai dese.
 • Schimbarea culorii gingiei din roz-pal in rosu-violaceu.

Pentru a se apara contra iritatiei, gingia va incepe sa sufere procesul de retractie gingivala. Practic, dintele va incepe sa aiba expusa radacina, care nu este la fel de rezistenta precum smaltul. 

Principalele simptome ale retractiei gingivale sunt:

 • Sensibilitatea la consumul de alimente si bauturi reci.
 • Dureri.
 • Aspect inestetic.
 • Aparitia unui oarecare grad de mobilitate in unele cazuri mai avansate

Daca gingivita nu este tratata la timp, statusul oral se va agrava. 

In acest sens, specialistii Life Dental Spa propun solutia optima in ceea ce priveste tratamentul gingivitei minim-invaziv si complet lipsit de durere – laserul stomatologic

Noua tehnologie prezenta in clinica Life Dental Spa asigura rezultate de o inalta calitate, specialistii nostri fiind constant pregatiti la nivel international pentru a asigura tratamente cu laserul dentar la cele mai inalte standarde. 

Parodontoza apare treptat, semnele prezentate fiind doar cateva indicii ale bolii in curs de dezvoltare. Desi instalata, parodontoza nu mai este acum o problema pentru pacientii care aleg clinica stomatologica Life Dental Spa. 

Manifestarile parodontozei pot fi atentuate considerabil gratie specialistilor nostri care au ales sa realizeze tratamentul parodontozei cu laserul stomatologic, in detrimentul chiuretajelor practicate in stomatologia clasica. 

Iata doar cateva avantaje ale tratamentului gingivitei cu laserul, valabile si in cazul parodontozei:

 • Are efect bactericid, distrugand bacteriile implicate si scazand riscul de complicatii.
 • Nu provoaca nicio durere in timpul tratamentului.
 • Este minim-invaziv, protejeaza tesuturile, stimuland imunitatea locala.
 • Efectele sunt vizibile de la primele sedinte.
 • Contribuie la refacerea tesuturilor in urma interventiilor suferite.

LifeDentistii nostri urmeaza principiile stomatologiei holistice. Noi urmarim tratarea cauzei, pana la ajunge la efect, fiind de parere ca orice tratament stomatologic nu implica doar cavitatea bucala, ci intregul organism. 

In acest sens, preventia este pe primul loc, pacientii nostri fiind la curent cu ultimele sfaturi legate de mentinerea unei bune igiene orale. Stilul de viata joaca un rol foarte important in pastrarea sanatatii orale si a intregului organism, LifeDentistii promovand utilizarea produselor de igiena orala din ingrediente naturale, alaturi de un stil de viata sanatos. 

De asemenea, punem la dispozitie si retete de pasta de dinti si de apa de gura home-made, din ingrediente naturale, ce elimina riscurile asumate odata cu indulcitorii si conservantii artificiali utilizati in comert.

Atentia LifeDentistilor este indreptata si catre consilierea pacientilor ce sufera de boala parodontala. Este deosebit de important ca acestia sa cunoasca implicatiile bolii, tinand cont ca aceasta necesita monitorizare pentru tot restul vietii. 

Vizitele periodice la stomatolog pentru tratamentele cu laserul stomatologic si respectarea regulilor ce tin de scaderea posibilitatii de agravare joaca un rol esential in minimizarea riscului de recidiva de-a lungul timpului.

Programeaza-te ACUM si  beneficiaza de tratamentele noastre cu laserul stomatologic!

Mai Multe
articole