Ca parinte stii cat de important este sa il protejezi pe cel mic al tau, fie de raceala si gripa atunci cand au loc schimbari bruste de temperatura, fie de radiatiile soarelui in zilele de vara sau de cazaturi cand se afla la locul de joaca. Orice parinte ar vrea sa aiba o super-putere ca sa il fereasca pe cel mic de pericole.

Dintii copiilor au si ei nevoie de grija si atentie. Intre 6 si 12 ani dintii de lapte sunt inlocuiti cu dintii permanenti care trebuie sa ramana sanatosi o viata intreaga. Stim ca micutul nu este ferit de carii in ciuda varstei fragede, iar pericolul exista chiar daca are loc un periaj atent facut.

Din fericire, astazi tratamentele stomatologice pentru copii sunt avansate, iar daca te intrebai ce poti face pentru cel mic ca sa il feresti de carii, raspunsul este sigilarea dintilor.

Ce este sigilarea dentara?

Primii dinti permanenti care apar sunt molarii la varsta de 6 ani. Acestia sunt si cei mai expusi la carii. Resturile alimentare ramase in cavitatea din masea, in contact cu bacteriile formeaza acizi care ataca smaltul exterior, astfel rezultand cariile.

Sigilarea dentara reprezinta o bariera de protectie pentru dintii copiilor. Mai precis, medicul dentist aplica un material compozit fluid (sigiliul dentar) care umple toate acele mici cavitati, fisuri, orificii naturale de pe suprafata dintilor, astfel incat resturile alimentare sa nu mai ramana blocate acolo. Bacteriile, saliva, particulele de hrana nu mai pot ataca smaltul sigilat. Asadar, impreuna cu o foarte buna igiena dentara, dintii copilului se pastreaza sanatosi.

Beneficiile sigilarii dintilor la copii

Avantajele oferite de sigilarea dintilor la copii sunt numeroase, in primul rand, asa cum ai aflat, reprezinta o modalitate proactiva de a preveni aparitia cariilor. Iata ce trebuie sa mai stii:

De ce sa nu-ti faci griji pentru copilul tau in timpul procedurii?

Sigilarea dintilor

Sigilarea dentara este o procedura rapida, fara durere, care nu necesita utilizarea frezei sau anestezie. Ofera doar un strat suplimentar peste dintii celui mic fara a exista niciun fel de risc. Copilul poate manca si bea in mod normal, imediat dupa ce procedura s-a incheiat. Iata mai jos pasii care sunt urmati de catre medicul dentist in timpul sigilarii dintilor copiilor:

De retinut:

Este mai bine sa previi decat sa tratezi, sa mentii sanatatea dintilor, decat sa fie nevoie de aplicarea unei plombe. Un bun start pentru sanatatea orala cu ajutorul sigilarii dentare inseamna lipsa grijilor si confortul de a sti ca cel mic are un zambet sanatos, ferit de atacul cariilor.

Te invitam la o consultatie de specialitate in clinica stomatologica
Life Dental Spa – Magheru One!