Vizita la stomatolog – primul pas catre depistarea corecta a problemelor dentare

februarie 17, 2020by Dr. Cosmina Maftei0

In toate tarile occidentale preventia medicala, fie ea dentara sau a altei ramuri a medicinei generale, este prioritara. In ultima vreme si in Romania preventia a inceput sa ia amploare. Tot mai multi oameni sunt interesati de un stil de viata sanatos, de ce ar trebui sa faca prentru a evita posibilele îmbolnăviri, mai ales in randul celor mici, unde virozele respiratorii si problemele dentare sunt pe primul loc.

Una dintre cele mai importante metode de a preveni si a depista din timp problemele dentare este o simpla vizita la stomatolog.

Atunci cand mergi la dentist din timp, nu doar in momentul cand problemele s-au agravat si durerea apare inevitabil, poti evita „trumele” din cabinet. Sunt multiple momentele cand pacientii vin cu o durere acuta, insuportabila, iar tu va trebui sa faci imposibilul, sa nu doara, sa se termine repede, sa coste putin. 

Este vital sa intelegem ca preventia are acest rol de a depista din timp problemele orale ce pot aparea si a le trata intr-un stadiu incipient. Ceea ce va duce la lipsa durerii, implicit costuri mult diminuate si anihilarea temerii de stomatolog.

Ce probleme ai putea depista din timp doar printr-o simpla vizita la stomatolog? (h2)

  • O carie incipienta – atunci cand este afectat doar smaltul sau cel mult stratul superficial al dentinei, este mult mai facil de tratat. 

Coroborat cu utilizarea laserului pentru indepartarea cariei si a materialelor non-toxice,  rezultatul va fi unul de lunga durata, intr- o singura sedinta si cu sanse nule de recidiva. 

  • Indepartarea tartrului periodic, anuleaza probabiliatatea aparitiei îmbolnăvirilor gingivale  – a gingivitei si implicit a parodontozei. Boala parodontala, uma dintre cele mai grave afectiuni ale aparatului sustinator al dintilor ( parodintiu, ligamente, os ) si tot mai raspandita, poate fi mult mai usor de prevenit decat ne imaginam. 

O simpla igienizare minutioasa, facuta periodic, de 2 ori pe an, indeparteaza tartrul – factorul cauzator si evitam retractia gingivala. 

  • Insasi parodontoza, poate fi diagnosticata intr-un stadiu incipient, fara a ajunge la mobilitate dentara, retractii gingivale masive si sangerari abundente. 

In clinica noastra, tratamentul parodontozei este non-chirurgical, efectuat cu laserul dentar, fara durere, fara anestezie si cu costuri rezonabile. 

  • Un dinte ce necesita tratament de canal, poate fi mai usor de tratat si mult mai eficient, daca este diagnosticat la timp. Altfel caria ajunge sa distruga intreg tesutul dentar si chiar sa necesite extractia. 
  • Un molar de minte erupt nefavorabil ocluziei dentare, sau ce produce o inghesuire a intregii dentitii, ori erupt pe jumatate si ce poate produce o carie radiculara molarului vecin, va fi mai usor de extras, fara complicatii sau ulterioare infectii. 

Asadar o simpla vizita de control la stomatolog iti poate salva sanatatea atat dentara cat si generala, timp si finante. 

Este absolut necesara constientizarea preventiei. Sanatatea dentara este strans legata de sanatatea generala a fiecarui individ in parte. O dantura sanatoasa va ajuta la o alimentatie echilibrata, incredere in sine – data de aspectul danturii tale si evitarea problemelor de vorbire a celor mici. 

Va asteptam sa ne cunoastem si sa-ti oferim un zambet sanatos! 😁🙂

Dr. Cosmina Maftei

Afla mai multe detalii aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact
Life Dental Spa Bucuresti
Life Dental Spa Iasi
S.C. Interga Medical Services S.R.L.
Cod Unic de Inregistrare 24144100
Nr. Inmatriculare J40/11701/2008
Social Networks

Viziteaza Life Dental Spa pe mediile de socializare si interactioneaza cu noi. Nu uita sa dai follow si share pentru a primi ultimele noutati.

COPYRIGHT © 2021. Continutul acestui site este protejat de legea dreptului de autor. Reproducerea partiala sau integrala a continutului se va face doar cu acordul Life Dental Spa. Dezvoltat de MBUIDESIGN

Suna
Programeaza-te