Tratamentul endodontic

noiembrie 13, 2020by Dr. Cristina Antohi0

De ce este necesar sa mergi la un dentist specializat pe tratamentul de canal?

Tratamentul endodontic, privit in contextual unui plan de tratament ce vizeaza o reabilitare orala complexa si nu numai, reprezinta o etapa de lucru complexa cu rasunet general.

Un tratament endodontic efectuat necorespunzator poate duce pe termen lung la pierderea dintelui si inlocuirea acestuia cu un implant sau o proteza, fapt ce va induce un discomfort pacientului.

Bineinteles ca noi toti ne intrebam de ce trebuie sa mergem la un tratament canalar neaparat la un specialist, cand in trecut stomatologul le facea pe toate?!

Acum o sa aflati raspunsul… odata cu trecerea anilor si medicina dentara a evoluat, antrenand totodata si specializarile. Medicul specialist in tratament de canal va oferi un tratament net superior, deoarece de-a lungul timpul s-a specializat in aceasta ramura prin participarea la diverse cursuri/ congrese ce vizau endodontia, si totodata confruntandu-se cu diverse cazuri, acumuland experienta si stiind cum poate evolua fiecare patologie in parte. 

Un tratament canalar de success mai ales in cazul celor ce opteaza dupa pentru o protezare fixa, aceasta fiind indicatia de electie a unui dinte tratat endodontic, va conduce catre conservarea dintelui pe o perioada lunga de timp, toate acestea fiind in beneficiul pacientului ce va avea un dinte functional fara implant si la un cost satisfacator pentru el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact
Life Dental Spa Bucuresti
Life Dental Spa Iasi
Life Dental Spa Cluj
Cod Unic de Inregistrare 24144100
Nr. Inmatriculare J40/11701/2008
Social Networks

Viziteaza Life Dental Spa pe mediile de socializare si interactioneaza cu noi. Nu uita sa dai follow si share pentru a primi ultimele noutati.

COPYRIGHT © 2021. Continutul acestui site este protejat de legea dreptului de autor. Reproducerea partiala sau integrala a continutului se va face doar cu acordul Life Dental Spa. Dezvoltat de MBUIDESIGN

Suna
Programeaza-te