Terapii minim invazive de tratare a paradontozei

ianuarie 28, 2019by Dr. Cristina Obreja

Cercetatorii sunt mereu in cautare de noi metode, cat mai eficiente, de tratare a parodontozei.

Pentru noi, cei de la clinica Life Dental Spa, esentiala nu este doar tratarea bolii.

Nu doar destinatia conteaza, ci si calatoria si efectele acesteia asupra ta.

Minte trup si suflet

Nu conteaza numai ca tratamentul sa fie foarte eficient, ci si cat mai putin invaziv, cat mai bland cu organismul.

Conteaza ca modalitatea de tratare sa nu produca traume fizice si psihice pacientului.

Life Dental Spa are grija de tine, in intregimea ta si nu doar de confortul tau fizic pe durata tratamentelor, ci si de starea ta generala de bine.

Ne dorim pacienti relaxati, plini de incredere in beneficiile tratamentelor si priceperea medicilor.

Pentru aceasta, printre altele, am dotat clinica cu cele mai noi tehnologii in domeniu.

Stomatologia minim invaziva

Conform acestui principiu, tratamentele stomatologice ar trebui sa se concentreze pe conservarea dintilor naturali, prin eliminarea a cat mai putin din structura dintelui, a osului sau tesutului.

Dr. Cristina Obreja

Scopul nostru este sa identificam in stadiu incipient afectiunile orale si sa reparam daunele prin tehnici, diagnostice si tratamente avansate.

Folosind ultimele generatii de materiale si aparatura , dentistul reuseste sa indeparteze doar acele zone dentare care sunt alterate, nefiind obligat sa indeparteze din dinte mai mult decat este nevoie. 

In privinta metodelor de tratare a parodontozei, stomatologia minim invaziva se bazeaza pe:

  • diagnosticul si evaluarea corecta
  • tratarea neinvaziva laser, in stadiu incipient al bolii
  • interventii chirugicale minime, pentru situatiile avansate
  • educarea pacientului, in scopul prevenirii recidivelor
  • monitorizarea atenta a pacientului, in scopul prevenirii recidivelor
  • cat mai putin discomfort si durere

Profilaxia joaca un rol major in medicina minim invaziva, educarea pacientilor fiind esentiala pentru conservarea dintilor naturali pana la o varsta cat mai inaintata.

Ce este parodontoza

Numita stiintific parodontopatie marginala, parodontoza se refera la imbolnavirea parodontiului marginal – aparatul de sustinere a dintilor in oasele maxilare, reprezentat de gingii, ligamente dentare si osul alveolar, cel care inconjoara dintele.

Factorul determinant al parodontozei este placa bacteriana.

Intr-o prima faza a bolii, simptomele sunt nesemnificative. Se observa o umflare usoara a gingiilor, care devin sangerande spontan sau la periaj. 

In timp, simptomele devin mai severe si mai evidente. Gingiile se inrosesc, iar uneori capata o nuanta violacee, devenind sensibile la atingere si incep sa se dezlipeasca de pe dinti.

Semnele paradontozei

Apare respiratia urat mirositoare si senzatia de gust neplacut in gura. Dintii incep sa se distanteze, sa se clatine, iar in final pot cadea.

Paradontoza este o boala imprevizibila , poate sa apara in episoade, cu semne si simptome severe ce alterneaza cu perioade in care pare ca evolutia sa este una buna sau cu semne care indica ca aceasta ar fi disparut complet. Exista si forme agresive ale paradontozei ce pot afecta si persoane tinere, cauzand deteriorari rapide ale dintilor si gingiilor.

De aceea este necesar controlul stomatologic regulat. Medicul stomatolog isi va da seama de prezenta parodontozei, in oricare dintre stadiile ei.

Cum poate fi tratata parodontoza

Fie ca vorbim de tratarea unei boli parodontale sau de proceduri pentru un zambet de invidiat, avantajul major il au tehnicile moderne care garanteaza tratamente stomatologice la cel mai inalt nivel de calitate si siguranta, neinvazive, cu efecte rapide si mai ales lipsite de durere.

Tehnologia laser s-a dovedit a avea utilizari remarcabile in stomatologie, fiind o metoda de tratare a parodontozei recomandata prin eficienta, timp redus de tratament si confort.

Dr. Cristina Obreja

Metoda de tratare a parodontozei cu laser stimuleaza regenerarea tesuturilor parodontale, prin activarea celulelor proprii organismului si reatasarea gingiei de dinti. Astfel, se creeaza conditii pentru inceperea refacerii osului pierdut. 

In afara de toate aceste beneficii, efectul bactericid si detoxifiant al tratamentului parodontal cu laser ajuta la o evolutie favorabila pentru fiecare caz in parte.

MINIM INVAZIV IN STOMATOLOGICE , PENTRU CA NIMIC NU E MAI BUN DECAT NATURA.
 VA ASTEPTAM LA LIFE DENTAL SPA, PENTRU O TRATARE A PARODONTOZEI PRIN TERAPII MINIM INVAZIVE

Programeaza ACUM o consultatie cu medicul tau specialist!

Dr. Cristina Obreja

Afla mai multe detalii aici

Contact
Life Dental Spa Bucuresti
Life Dental Spa Iasi
Life Dental Spa Cluj
Cod Unic de Inregistrare 24144100
Nr. Inmatriculare J40/11701/2008
Social Networks

Viziteaza Life Dental Spa pe mediile de socializare si interactioneaza cu noi. Nu uita sa dai follow si share pentru a primi ultimele noutati.

COPYRIGHT © 2021. Continutul acestui site este protejat de legea dreptului de autor. Reproducerea partiala sau integrala a continutului se va face doar cu acordul Life Dental Spa. Dezvoltat de MBUIDESIGN

Suna
Programeaza-te