SANATATEA DINTILOR – RECOMANDARI 2020

septembrie 10, 2020by lifedentalspa0

Mentinerea sanatatii dintilor si a gingiilor este o parte foarte importanta a ritualului nostru de ingrijire.

Cum putem face asta?

In primul rand prin a merge regulat la dentist. 

Stim deja cu totii cat de important este controlul periodic pentru a ne putea asigura ca dantura noastra este sanatoasa si pentru a nu fi luati prin surprindere de diverse patologii orale care pot aparea si care nu dau semne dureroase, cum ar fii, spre exemplu, boala parodontala. Dentistul nostru va evalua starea de sanatatea a dintilor si gingiilor in timpul controlului periodic efectuat la 6 luni respectiv 3 luni, in functie de recomandari si tot atunci este bine sa efectuam si procedura de igienizare (respectiv detartaj, periaj si air-flow) pentru a ne indeparta eventualele depozite de tartru cat si a coloratiilor aparute pe suprafata dintilor cauzate de consumul de alimente si bauturi colorate.

In al doilea rand, este foarte important sa respectam recomandarile dentistului nostru si sa ne periem corect dintii, de 2 ori pe zi, respectiv dimineata si seara. Un periaj corect si complet include de asemenea si folosirea apei de gura, a atei dentare si a dusului bucal.

Un alt aspect deosebit de important in mentinerea sanatatii orale este reprezentat de obiceiurile alimentare sanatoase.

Stim cu totii ca de multe ori poftim la dulciuri obtinute din zahar rafinat, mai ales in perioadele aglomerate sau cand suntem obositi ori stresati, insa trebuie sa stim ca zaharul este principalul inamic al sanatatii dintilor. 

Este bine ca atunci cand simtim nevoia de un “boost de energie” sa ne indreptam atentia catre fructe si legume. Cu siguranta ne putem lua “doza de dulce” si intr-un mod mai sanatos, iar fructele si legumele proaspete reprezinta o alternativa mult mai sanatoasa in acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact
Life Dental Spa Bucuresti
Life Dental Spa Iasi
S.C. Interga Medical Services S.R.L.
Cod Unic de Inregistrare 24144100
Nr. Inmatriculare J40/11701/2008
Social Networks

Viziteaza Life Dental Spa pe mediile de socializare si interactioneaza cu noi. Nu uita sa dai follow si share pentru a primi ultimele noutati.

COPYRIGHT © 2021. Continutul acestui site este protejat de legea dreptului de autor. Reproducerea partiala sau integrala a continutului se va face doar cu acordul Life Dental Spa. Dezvoltat de MBUIDESIGN

Suna
Programeaza-te