Prevenirea cariilor la copii: sigilarea dentara

Atat ca medic dar si ca parinte am auzit de foarte multe ori in jur parinti care nu cunoasteau mai nimic despre sigilare. Câteva specificații vor fi un real ajutor pentru ei. 

Ce este sigilarea dentara? 

Sigilarea dentara este o metoda de preventie a cariei dentare, rapida si nedureroasa, prin aplicarea unui material fluid, aplicat in santurile dintilor posteriori in special dolari si premiați. Atat a dintilor permanenți cat si a celor temporari. 

Care este procedura de sigilare dentara? 

pasi dinte sigilat

 

  • Suprafata dintelui este curatata riguros astfel incat sa nu ramana nimic in santurile dintelui, apoi se aplica sigilantul, materialul special care sigileaza si se intareste/fixeaza cu ajutorul lampii fotopolimerizante. 
  • Stratul de material fluid lucrand asemeni unui scut protector. Fiind realizata corect, in timp procedura poate rezista o mare perioada de timp dar foarte importante sunt si controalele la 6 luni in cabinetul stomatologic.
  • Prevenție pe termen lung. Dintii in dezvoltare contin denivelari si mici crapaturi, care ii expun la actiunea bacteriilor ce produc caria dentara. Datorita faptului ca sunt in crestere si ca sunt expusi unei cantitati mari din zahar, pacientii cu varste intre 6 si 14 ani sunt cei carora li se recomanda, in mod special, interventia. 

 

Sigilarea dintilor la copii poate avea loc imediat ce dintii permanenti s-au dezvoltat si, astfel, ii vor proteja inca de la inceput. Practic, aceasta operatiune va fi una de preventie pe termen lung, si nu de tratament.

Care sunt indicatiile?

  • Asigura protectie impotriva bacteriilor asupra dintilor copiilor.
  • Elimina durerile determinate de existenta cariilor.
  • Impreuna cu o igena adecvata reprezinta o metoda extrem de eficienta de prevenire a aparitiei cariilor pe molari si premolari.
  • Este recomanda de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Sigilarea este o metoda de prevenție ce asigură sănătatea dentară a copilului tau.

Dr. Cosmina Maftei

Afla mai multe detalii aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact
Life Dental Spa Bucuresti
Life Dental Spa Iasi
S.C. Interga Medical Services S.R.L.
Cod Unic de Inregistrare 24144100
Nr. Inmatriculare J40/11701/2008
Social Networks

Viziteaza Life Dental Spa pe mediile de socializare si interactioneaza cu noi. Nu uita sa dai follow si share pentru a primi ultimele noutati.

COPYRIGHT © 2021. Continutul acestui site este protejat de legea dreptului de autor. Reproducerea partiala sau integrala a continutului se va face doar cu acordul Life Dental Spa. Dezvoltat de MBUIDESIGN

Suna
Programeaza-te