Paste de dinți naturale sau convenționale?

decembrie 12, 2018by Dr. Cristina Obreja
https://www.lifedentalspa.ro/wp-content/uploads/2020/02/bgn-careers-1.jpg

Pasta de dinți se folosește zilnic, de 2-3 ori, ceea ce înseamnă că este important ca aceasta să fie cât mai prietenoasă cu organismul nostru. În plus, în afară de faptul că în timpul periajului înghițim neintenționat cantități mici de pastă, zona de mucoasă sublinguală este foarte permeabilă pentru orice substanță cu care intră în contact, astfel că prin intermediul acesteia ingredientele unei paste de dinți ajung usor în circulația sangvină, și de aici în restul corpului.

Pastele de dinți naturale au avantajul unor ingrediente biocompatibile, care nu produc acumulări nocive în organism, curăță blând, nu conțin fluoruri, conservanți, coloranți, detergent (SLS), spumanți, etc. Acestea pot fi realizate acasă, după anumite rețete speciale, sau se pot achiziționa din comerț formule brevetate, cu diferite indicații- pentru uz zilnic, pentru albire, pentru tratarea anumitor afecțiuni parodontale, etc.

Argila-benefică pentru ingrijirea orală

Substanțele puternic abrazive din pastele clasice sunt înlocuite, de obicei, de argilă în formulele naturale. Argila are numeroase beneficii pentru sănătatea orală, având proprietăți detoxifiante, antiseptice și de înlăturare blânda a plăcii bacteriene. Datorită compoziției sale bogate în minerale are un efect de remineralizare a smalțului dentar, ajutând la refacerea acestuia. De asemenea, este un substrat excelent pentru celelalte ingrediente naturale ale pastei de dinți: extracte din plante, bicarbonat de sodiu, propolis, etc.

Plantele medicinale în pastele de dinți

Plantele cu efect benefic pentru țesuturile orale sunt cele antiseptice, dezinfectante, antiinflamatoare, dezodorizante. Printre acestea putem enumera menta, cuișoarele, mușetelul, cimbrisorul, salvia, busuiocul, scorțișoara, mesteacănul, lămâia, galbenelele, cimbrul, stejarul, angelica și multe altele. Acestea pot fi folosite ca atare, sub forma de pulbere uscată de plantă, ori ca tincturi, uleiuri esențiale, macerate, decocturi adăugate la alte ingrediente cu care de obicei se mixează.

Cum să ne preparăm o pastă de dinți home-made?

Pentru cei care își doresc să controleze 100% compoziția  propriei paste de dinți, varianta preparării unei formule home-made pare a fi cea mai potrivită. Iată câteva rețete simple, pentru care sunt necesare următoarele ingrediente: argilă, ulei esențial de mentă, tinctură de propolis, ulei esențial de grepfruit, pulbere uscată de salvie.

Pasta de dinți home-made cu argilă și ment

Ai nevoie de o lingură de pulbere de argilă albă terapeutică și  o picătura de ulei esențial de mentă, pe care le mixezi cu o cantitate suficientă de apă, cât să obții consistența unei paste fluide cu care să încarci periuța de dinți. Pasta se folosește pe loc, nu se recomandă a fi păstrată pentru utilizări ulterioare.

Pasta de dinți cu unt de cocos și bicarbonat de sodiu

Adaugă la o linguriță de unt de cocos nerafinat un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu și mixează-le. Folosește această pastă pentru igiena dentară zilnică; ai grijă să o folosești imediat după preparare, nu se recomandă să o păstrezi pentru utilizări ulterioare. Cocosul are efect antibacterian iar bicarbonatul de sodiu curăță și albește dinții.

Pasta de dinți cu argilă și propolis

Adaugă la o linguriță de argilă albă pulbere 2-3 picături de tinctură de propolis și apoi mixează cu apă până obții o pastă omogenă, pentru igiena ta dentară. Propolisul este unul dintre cele mai eficiente antiinflamatoare, antibacteriene și antivirale naturale cunoscute iar argila, prin particulele sale fine, va lustrui și curăța suprafețele dentare.

Programeaza ACUM o consultatie cu medicul tau specialist!

Dr. Cristina Obreja

Afla mai multe detalii aici

Contact
Life Dental Spa Bucuresti
Life Dental Spa Iasi
Life Dental Spa Cluj
Cod Unic de Inregistrare 24144100
Nr. Inmatriculare J40/11701/2008
Social Networks

Viziteaza Life Dental Spa pe mediile de socializare si interactioneaza cu noi. Nu uita sa dai follow si share pentru a primi ultimele noutati.

COPYRIGHT © 2021. Continutul acestui site este protejat de legea dreptului de autor. Reproducerea partiala sau integrala a continutului se va face doar cu acordul Life Dental Spa. Dezvoltat de MBUIDESIGN

Suna
Programeaza-te