Frica de stomatolog favorizeaza aparitia cariilor. Este laserul o solutie?

august 20, 2020by lifedentalspa0

De foarte multe ori, in cadrul consultului initial, pacientii ne dezvaluie ca principalul motiv pentru care au amanat vizita la dentist a fost teama de stomatolog. Cu totii ne-am confruntat cel putin o data in viata (de obicei in copilarie) cu o vizita la stomatolog nu tocmai “prietenoasa” care, din pacate, de cele mai multe ori ne-a lasat cu anumite traume emotionale.

De obicei, acesti pacienti care in trecut au fost “traumatizati” la dentist tind sa asocieze stomatologul si in special sunetul frezei cu durerea. Din pacate aceasta asociere ii tine pe multi departe de cabinetul stomatologic ceea ce ne impiedica sa putem face controalele periodice si respectiv preventia dentara care este deosebit de importanta. 

De cele mai multe ori pacientii se prezinta la cabinet adusi de o durere acuta, dupa ce timp de cateva zile/ saptamani incearca sa trateze acasa cu medicatie, care in cele din urma nu isi mai face efectul. In momentul in care aceasta durere acuta se suprapune si cu teama de stomatolog, tratamentul devine mai dificil pentru ca intai trebuie cumva sa “tratam” teama de stomatolog si abia apoi ne putem ocupa si de problema dentara. 

Din fericire, astazi avem laserul in stomatologie –  un aparat revolutionar care promite sa lase tratarea cariei cu freza in trecut. Laserul este extraordinar in primul rand pentru ca el “curata” in mod selectiv caria, prin vaporizare. Practic acest lucru ne ajuta pentru ca nu vom indeparta mai mult din dinte decat ceea ce este cariat, spre deosebire de freza unde, de multe ori, in momentul in care curatam o carie involuntar mai sacrificam din tesutul dentar sanatos adiacent.

 

Tratamentul cariilor

Un alt beneficiu major este faptul ca nu mai exista acel zgomot specific facut de freza.

Laserul actioneaza pe baza de lumina si apa cu niste setari atent facute de catre medicul stomatolog, ceea ce face ca tratarea cariei cu laserul sa se poata face in cele mai multe din cazuri fara anestezie – in caz de sensibilitate, medicul poate modifica parametrii de lucru astfel incat senzatia de discomfort sa dispara.

Un alt beneficiu deosebit de important al tratarii cariei cu laserul se bazeaza pe actiunea bactericida a acestuia. Practic, o data curatata intreaga suprafata cariata a dintelui, laserul omoara bacteriile ramase rezultand o cavitate curata, fara bacterii, ceea ce, pe termen lung, alaturi de o igiena corespunzatoare a pacientului si control periodic, se traduce printr-o scadere semnificativa a riscului de a dezvolta carii secundare, sub plomba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact
Life Dental Spa Bucuresti
Life Dental Spa Iasi
Life Dental Spa Cluj
Cod Unic de Inregistrare 24144100
Nr. Inmatriculare J40/11701/2008
Social Networks

Viziteaza Life Dental Spa pe mediile de socializare si interactioneaza cu noi. Nu uita sa dai follow si share pentru a primi ultimele noutati.

COPYRIGHT © 2021. Continutul acestui site este protejat de legea dreptului de autor. Reproducerea partiala sau integrala a continutului se va face doar cu acordul Life Dental Spa. Dezvoltat de MBUIDESIGN

Suna
Programeaza-te