De ce este indica sa tratezi parodontoza inainte de implant?

noiembrie 20, 2020by Dr. Marcela Terchea0

Parodontoza – boala parodontala – este o afectiune cronica a tesuturilor de sustinere ale dintilor datorata inflamatiei de cauza bacteriana.

 

  • Prima faza a bolii este reprezentata de GINGIVITA.

 

In mod normal, gingiile sanatoase sunt ferme, atasate de dinte si de culoare roz pal. 

In Gingivita se modifica consistenta gingiei – aceasta devine moale, culoare tinde spre rosu violaceu, apar sangerari, apare senzatia de mancarime la nivelul gingiei. Netratata, inflamatia bacteriana evolueaza si cuprinde si structurile profunde, gingia incepe sa se retraga de pe dinti, urmata de osul alveolar, apar pungi parodontale, spatii intre dinte si os in care se regasesc bacterii, tartru, depozite moi.P

e masura ce pierderile sunt mari, dintii nu mai au suport, radacinile dintilor sunt expuse in cavitatea orala, devin sensibili, capata mobilitate si se pierd. Factorul care determina boala este reprezentat de catre bacteriile patogene parodontale insa exista si factori favorizanti pentru cresterea si inmultirea lor cum ar fi placa bacteriana, tartrul, fumatul, unele afectiuni ale pacientului si medicatia asociata acestora precum si stilul de viata. 

Dintii cu mobilitate mare necesita extractie si inserarea de implanturi in os care vor sustine coroane dentare pentru a reface functionalitatea cavitatii orale: masticatie, fizionomie. Dintii restanti ce nu prezinta mobilitate sau cei cu o mobilitatea redusa pot fi pastrati, dar necesita tratatament deoarece reprezinta un rezervor de bacterii ce vor intretine boala parodontala. 

Inainte de inserarea oricarui implant este necesar tratamentul parodontal cu laserul pentru ca acesta este singurul tratament ce poate distruge in intregime bacteriile si poate steriliza cavitatea orala pentru a primi un implant. Daca tratamentul bolii parodontale nu este realizat, implantul insurubat in os va suferi in timp simptome asemanatoare cu boala parodontala. 

Acestea sunt reprezentate de mucozita ce se traduce prin inflamatia gingiei din jurul implantului, cu inrosirea si desprinderea ei de implant, lasand implantul dezgolit urmata de periimplantita cu pierdere osoasa, pungi periimplantare, supuratie urmate de mobilitate si chiar pierderea implantului. 

Pentru succesul terapeutic in cazul unui pacient cu boala parodontala in cadrul Clinicilor Life Dental Spa specialistii recomanda ca etapa initiala tratamentul bolii parodontale cu laserul pentru a stabiliza dintii restanti urmata de inserarea implanturilor dentare dupa vindecarea tesuturilor de sustinere. 

Printr-o igiena optima la domiciliul pacientului si decontaminari periodice ale implanturilor efectuate de catre medic cu ajutorul laserului atat dintii naturali, cat si implanturile pot fi mentinute cu succes in cavitatea orala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact
Life Dental Spa Bucuresti
Life Dental Spa Iasi
Life Dental Spa Cluj
Cod Unic de Inregistrare 24144100
Nr. Inmatriculare J40/11701/2008
Social Networks

Viziteaza Life Dental Spa pe mediile de socializare si interactioneaza cu noi. Nu uita sa dai follow si share pentru a primi ultimele noutati.

COPYRIGHT © 2021. Continutul acestui site este protejat de legea dreptului de autor. Reproducerea partiala sau integrala a continutului se va face doar cu acordul Life Dental Spa. Dezvoltat de MBUIDESIGN

Suna
Programeaza-te