Cum recunoști un medic dentist cu practică holistică?

decembrie 4, 2018by Dr. Cristina Obreja

In ultimii ani, pacienții au devenit mult mai conștienți și mai interesați de alternative de tratament mai prietenoase cu organismul nostru decât cele folosite în mod clasic în medicina dentară.

Stomatologia holistică oferă celor care își doresc astfel de alternative intervenții dentare conservative, cu minimum de riscuri , materiale sigure pentru starea lor de sănătate pe termen lung, soluții naturale pentru îngrijirea dentară zilnică.

Iată cum puteți recunoaște un medic cu practică holistică dentară, dacă vă aflați în căutarea unor astfel de servicii:

  1. Un medic dentist cu practică holistică nu vă recomandă niciodată extracția molarilor de minte în scop profilactic, ci doar atunci cand aceștia creează probleme locale sau generale. Dacă acești ultimi molari au avut suficient loc de erupție pe arcadă, nu creează presiuni asupra vecinilor, nu produc infecții repetate, au o poziție ce permite igiena locală și nu lezează țesuturile din jur, pot fi păstrați. Chiar și dacă sunt cariați, pot fi tratați cu obturații coronare (plombe) dacă este posibil accesul instrumentelor medicale la acel nivel.
  2. Amalgamul dentar nu se află pe lista materialelor recomandate de un dentist holistic; el va oferi ca alternative materiale de obturație mai prietenoase cu organismul nostru, ce nu conțin aliaje metalice.
  3. Intervențiile chirurgicale nu sunt de primă intenție în planul de tratament pe care un astfel de medic vi-l oferă. Doar când toate celelalte intervenții conservative nu pot fi eficiente în cazul respectiv este luată în considerare și varianta chirurgicală.
  4. Un dentist holistic nu recomandă fluorizările, pastele de dinți cu fluor sau tabletele cu fluor pentru copii.
  5. Vă recomandă materiale precum ceramica, rășina compozită și fibra de sticlă pentru reconstrucțiile dentare.
  6. În general, practica unui astfel de medic va fi cât se poate de conservativă:
  • va păstra dinții vitali (cu nerv) pe arcadă cât mai mult timp și doar în cazuri limită va recurge la extirpare (scoaterea nervului) și obturație de canal;
  • va păstra dinții vitali (cu nerv) chiar și sub punti dentare, dacă este posibil;
  • va folosi ca metode de tratament de primă intenție obturațiile (plombele) și apoi inlay-urile, fațetele și, în ultimă instanță, coroanele de acoperire;
  • va conserva rădăcinile sănătoase ale dinților, chiar dacă distrucția coronară este mare, și va reconstrui o unitate masticatorie viabilă folosind pivoți și coroane dentare; va recurge la extracție dentară (scoaterea dintelui) și implant dentar doar dacă nu există nicio altă posibilitate de a salva dintele.

Programeaza ACUM o consultatie cu medicul tau specialist!

Dr. Cristina Obreja

Afla mai multe detalii aici

Contact
Life Dental Spa Bucuresti
Life Dental Spa Iasi
Life Dental Spa Cluj
Cod Unic de Inregistrare 24144100
Nr. Inmatriculare J40/11701/2008
Social Networks

Viziteaza Life Dental Spa pe mediile de socializare si interactioneaza cu noi. Nu uita sa dai follow si share pentru a primi ultimele noutati.

COPYRIGHT © 2021. Continutul acestui site este protejat de legea dreptului de autor. Reproducerea partiala sau integrala a continutului se va face doar cu acordul Life Dental Spa. Dezvoltat de MBUIDESIGN

Suna
Programeaza-te