Recomandarea medicului dentist pentru a-si pastra dintii albi 

O buna parte din bauturile cotidiene consumate au un efect coloristic si uneori chiar patologic asupra dintilor si cavitatii orale. Bauturile coloreaza dintii prin substantele cromogene pe care le contin. 

Gradul de impregnare a suprafetelor dentare este influentat de frecventa consumului bauturilor, de structura smaltului cat si de igienizarile profesionale periodice.

Bauturi care coloreaza dintii 

Alte alimente sau obiceiuri care coloreaza dintii

Din punct de vedere coloristic, fumatul ingalbeneste dintii. Frecventa si cantitatea fumatului afecteaza proportional dintii, gingiile si intreaga cavitate orala.

Recomandarile medicului dentist Life dental spa

Unele bauturi si alimente colorante contin vitamine, minerale, antioxidanti, astfel ca excluderea lor completa din dieta ar fi o greseala (ex. fructele de padure). Se indica ca dupa consumul bauturilor colorante sa se clateasca cu APA.

In cazul bauturilor sau alimentelor acide sa se realizeze periajul dentar DUPA 30 minute de la consumul acestora. Timpul minim necesar pentru ca substanta acida sa poata fi neutralizata de catre saliva. In caz contrar erodeaza puternic dintii in timpul periajului.  

Guma de mestecat FARA ZAHAR se poate folosi dupa masa, dar nu mai mult de 20 de minute. Aceasta stimuleaza secretia salivara si astfel ajuta la curatarea suprafetelor dentare.

In cazul pacientilor cu coloratii importante pentru imbunatatirea esteticii, Life dental spa recomanda albirea dentara cu LASER. Acest procedeu este rapid, aproximativ 30 de minute si se pot realiza mai multe sedinte in functie de coloristica dorita a dintilor. Dintre procedeele existente pentru albiri dentare, albirea cu laserul stomatologic este cea care da cele mai putine sensibilitati dentare.

Controlul substantei de albire este asigurat de catre medicul Life dental spa, lucru favorabil in comparatie cu gelurile aplicate de catre pacienti acasa. Supravegherea de catre medic este indicata pentru a se doza corect substanta si a nu se produce iritatii gingivale.

In clinica stomatologica Life dental spa, pacientii sunt ghidati cum sa-si mentina sanatatea orala. Li se explica modalitatile de igienizare dentara, le sunt prezentate tipurile de tratamente dentare, tratamentele gingivitei cu laser si tratamentele cu laser pentru boala parodontala.