Albirea dentara este procesul de deschidere al culorii unui dinte. Peroxidul de hidrogen, este incredientul activ, cel mai comun folosit in albirea dentara. Percepția culorii dintelui este multi-factorială. 

Reflexia și absorbția luminii de către dinte pot fi influențate de o serie de factori, inclusiv transmiterea luminii prin dinte, conținut de minerale de smalț, grosimea smaltului, culoarea dentinei, și prezența petelor extrinseci și intrinseci. În plus, luminozitatea percepută a dintelui se poate modifica în funcție de luminozitatea și culoarea fundalului.

Care sunt cauzele ingalbenirii dintilor?

Pe de altă parte, culoarea dintilor sunt rezultatul zonelor colorate care s-au format pe pelicula dobândită pe suprafața smalțului și pot fi influențate de comportamentele sau obiceiurile de viață. De exemplu, o tehnică slabă de periere a dinților, produse din tutun și expunerea la săruri de fier și clorhexidină pot afecta culoarea dintelui.

Odată cu creșterea vârstei, dinții tind să fie mai întunecați la culoare. Acest lucru se intampla din cauza formării secundare de dentină și subțierea smalțului datorită uzurii dinților.

Pe piata exista mai multe variante de albire dar cea mai recomandata si indicata este albirea dentara asistata in cabinetul stomatologic

!!!Metodele de albire din farmacii si magazine nu sunt indicate deoarece pot aparea diverse complicatii ireversibile la nivelul structural al dintilor din cauza substantelor pe care le contin. 

De asemenea, trebuie sa intelegem ca albirea dentara nu este indicata oricarei persoane. Exista pacienti cu hipersensibilitate dentara sau pacienti cu o structura dentara mai slaba, femeile însărcinate sau care alăptează, persoanele cu gingii şi dinţi sensibili, persoanele care sunt alergice la peroxid, persoanele care au carii, retracţie gingivală sau smalţ erodat si nu sunt pregatite pentru albirea dentara clasica.

In clinica Life Dental Spa se efectueaza cea mai moderna si minim invaziva albire, albirea dentara cu laser. Aceasta este una dintre cele mai sanatoase si nedureroase metode de albire si care nu afecteaza dintii.