Un zambet armonios este una dintre cele mai apreciate forme de exprimare a personalitatii. Zambetul exprima emotie, bucurie, de multe ori senzualitate sau bunatate. 

Intotdeauna mi-a placut sa vad oamenii zambind in jurul meu, poate fiindca eu insami sunt un om pozitiv, mai mereu cu zambetul pe buze. Nu intamplator destinul m-a condus pe acest drum al medicinei dentare.

Iubesc sa redau zambetul pe chipul oamenilor!

Estetica dentara este acea parte artistica a stomatologiei ce te ajuta sa-ti recapeti increderea de sine, sa te bucuri de aprecierea celor din jur si de ce nu, uneori, iti poate schimba sirul vietii. 

Intr-un planul de tratament estetic, albirea dentara are un rol important. Niste dinti albi vor aduce intotdeauna un plus de frumusete. Si in acelasi timp de sanatate. Atunci cand dintii sunt albi, nu exagerat de albi, vor arata un zambet sanatos.

In timp, dintii nostri au tendinta de a-si modifica culoarea, de a deveni mai galbeni din diferite cauze.

Care sunt aceste cauze?

Dinții sunt acoperiţi la exterior de smalţ, un ţesut dur alcătuit dintr-o reţea minerală de cristale care are un conţinut mic de apă, de numai 2%. Suprafaţa smalţului este acoperită cu numeroşi pori, asemeni unui burete, în care pot pătrunde particule din alimente, cafea, tutun sau alţi coloranţi alimentari şi care pot păta dinţi. În timp, culoarea dinţilor va deveni din ce în ce mai întunecată, din cauza acestor pete.

 

Nu sunt adepta dintilor albiti exagerat, fie prin proceduri de albire, fie prin fatetarea lor. Aspectul de „alb faianta” – bleaching, ma duce cu gandul la superficialitate si nenatural. Insa fiecare este liber sa aleaga ceea ce isi doreste.

Albirea dentara poate fi facuta atat in cabinet cat si acasa. 

Exista kituri de home bleaching, insa nu intotdeauna rezultatele sunt cele asteptate. Este foarte important sa te consulti cu medicul tau dentist inainte de a alege un anume produs. Nu putine au fost cazurile in care pacientii au venit cu dintii patati, avand zone mai albe sau mai tranparente pe suprafata smaltului, cu sensibilitate marita si alte probleme dentare, in urma unor sedinte home making de albire. 

Cel mai indicat mod de a-ti albi dinti este in cabinet, unde un medic iti poate monitoriza rezultatul. Se pot face albiri cu lampi speciale sau cu laserul. Ambele variante sunt eficiente insa cea realizata cu ajutorul laserului este mult mai putin invaziva.

 

In ce consta procedura unei albiri? 

Inainte de a incepe orice tip de albire profesionala, dintii necesita o igienizare amanuntita, pentru a nu ramane pete pe smaltul dentar. Apoi medicul va izola gingiile cu un gel ce le va proteja de substanta de albire. Peroxidul de oxigen este cel care face ca smaltul sa capete o nuanta mai alba. Acesta se aplica pe suprafata dintilor si se activeaza cu ajutorul laserului, fara a avea efecte nocive sau invazive asupra smaltului.

In clinicile LifeDentalSpa am ales sa iti oferim cea mai eficienta si mai putin invaziva metoda de a-ti albi dintii – albirea laser.

Avantajele albirii laser:

  1.  Eficienta-  dintii sunt imediat mai albi cu cateva nuante. In cazuri extreme de colorare a dintilor, pot fi necesare mai multe sesiuni pentru a obtine o nuanta mai alba pe care o puteti dori.

 

  1. Efecte de lunga durata – efectul de albire poate dura si ani de zile, in urma tratamentului cu laser. Totul depinde de rutina zilnica de ingrijire orala. Este recomandat sa va periati dintii de doua ori pe zi si sa utilizati apa de gura, astfel incat sa evitati depunerea de pete.

 

Exista si cazuri atunci cand tratamentele pentru albirea dinţilor nu pot fi făcute:

NU recomand ca sedintele de albire sa fie refacute la un interval mai scurt de 1-2 ani intre ele.

Albirea este un proces sigur si benefic danturii tale atunci cand ai ales sa o faci in urma unor consultatii si discutii cu un specialist!