Ai grijă de sănătatea ta orală cu aceste 7 sfaturi
blank

Data

Dacă ai grijă de sănătatea bucală, vei avea o dantură estetică și funcțională. Dinții sănătoși și frumoși te vor ajuta să ai o imagine mai atractivă. Ce scrisoare de intenție este mai bună decât un zâmbet plăcut?

Pentru a avea o estetică dentară corectă, este esențial să menții un stil de viață sănătos și să urmezi îngrijirea orală de bază. Prevenirea bolilor parodontale și a altor tipuri de probleme dentare depinde de asta. Iată câteva sfaturi pentru a-ți proteja și a-ți răsfăța dinții:

 

7 sfaturi pentru a obține o sănătate orală bună

Dacă vrei ca dinții tăi să mențină cel mai bun aspect posibil, trebuie să ai o sănătate orală bună. Pe lângă un zâmbet estetic, vei câștiga sănătatea orală. Cum să o faci? Atenție la următoarele obiceiuri!

  1. Menține o igienă orală eficientă

Periajul dentar zilnic este un mare aliat pentru a avea grijă de starea ta bucală și a preveni problemele din cavitatea bucală. Pentru ca acest ritual să fie eficient, trebuie să-l repeți de minimum trei ori pe zi, după mesele principale și, de asemenea, să-l realizezi cu precizie.

 

Vrei să știi cum trebuie să te speli pe dinți? Este necesar să efectuezi un periaj eficient și să ajungi la toți dinții. În plus, trebuie să cureți zona gingivală și limba. Astfel vei preveni acumularea bacteriilor.

Atunci când alegi o periuță de dinți potrivită, ar trebui să urmezi recomandările medicului dentist și să nu prelungești utilizarea acesteia mai mult de trei luni. Este necesar să o schimbi din când în când pentru a menține perii în stare bună, pentru a nu deteriora structura gingivală și pentru ca peria dentară să-și îndeplinească optim funcția.

Pentru a face din periajul zilnic o rutină eficientă, utilizează o pastă de dinți de calitate, care să răspundă nevoilor tale orale specifice. De asemenea, trebuie să recurgi la utilizarea unei ape de gură pentru a finaliza procesul. Dacă, în plus, folosești ața dentară, vei ține placa bacteriană la distanță.

Starea ta parodontală depinde de toate acestea. Urmează aceste sfaturi de igienă orală și vei obține un zâmbet sănătos pentru mai mult timp. Este foarte simplu!

 

  1. Urmează o dietă echilibrată

Stilul de viață și obiceiurile alimentare influențează direct sănătatea noastră generală și pe cea orală, în special. Din acest motiv, trebuie să menții o alimentație sănătoasă dacă vrei să te bucuri de dinți sănătoși și frumoși.

Cum să o faci? Mănâncă alimente bogate în substanțe cu valoare nutritivă ridicată, precum vitamine, proteine ​​de calitate și minerale. Vitamina C și componente precum calciul și fosforul întăresc dinții și ajută structura gingivală să se regenereze în mod natural.

Dacă mănânci bine și corect și eviți obiceiurile nesănătoase, sănătatea ta va fi mai bună și vei preveni eventualele probleme orale. Încearcă să minimizezi consumul excesiv de zahăr, deoarece dăunează smalțului dinților și genereaza carii.

În plus, ar trebui să controlezi  aportul de băuturi carbogazoase și de substanțe care provoacă colorarea dentară, cum ar fi cafeaua și ceaiul. Începi să mănânci bine, iar sănătatea ta îți va mulțumi și vei zâmbi din plin.

 

  1. Previne simptomele asociate cu sensibilitatea dentară

Dacă suferi de sensibilitate dentară, știi deja senzația enervantă pe care ți-o provoacă schimbările bruște de temperatură. Cand bei ceva foarte rece sau fierbinte, nervii dentari sunt stimulați și dinții suferă.

Încearcă să nu îți expui dinții la acest tip de contraste și consumă alimente la o temperatură moderată. Dacă episoadele de hipersensibilitate se repetă, nervii dinților se pot inflama și îți pot compromite sănătatea bucală.

 

  1. Evită obiceiurile greșite

Practicarea obiceiurilor sănătoase și evitarea consumului de substanțe nocive pentru sănătate, precum tutunul, te va ajuta să îți menții gura în stare bună. Fumatul este unul dintre cele mai dăunătoare obiceiuri pentru sănătatea parodontală. Dacă fumezi, probabilitatea de a suferi de probleme gingivale și parodontale crește considerabil.

Menținerea dinților sănătoși este strâns legată de stilul de viață. Din acest motiv, exercițiile fizice favorizează și sănătatea orală bună, pe lângă sănătatea ta generală. Activitatea fizică moderată previne infecțiile bucale și patologiile gingivale, datorită efectului său antiinflamator. Dacă promovezi obiceiurile bune și uiți complet de cele rele, nesănătoase, starea ta generală de sănătate se va îmbunătăți, iar starea ta orală de asemenea. 

  1. Evită situațiile stresante

Starea de spirit influențează toate aspectele vieții, inclusiv sănătatea orală. Stresul și anxietatea afectează starea bună a dinților. Din acest motiv, este important să reduci tensiunea și să înveți să gestionezi stresul emoțional.

Dacă reușești să reduci anxietatea, vei putea controla mai bine problemele care îți afectează starea bucală, cum ar fi bruxismul. Când suferi de o stare nervoasă, este normal să ai probleme cu scrâșnirea dinților sau roaderea unghiilor. Aceste obiceiuri care, deși par lipsite de importanță, provoacă mobilitate și deteriorare a dinților. În plus, tulburările de anxietate provoacă, de asemenea, digestie lentă, arsuri la stomac. 

Dacă îți tratezi sau controlezi starea mentală și înveți să îți gestionezi emoțiile, vei profita la maximum de o cavitate bucală sănătoasă.

  1. Acționează rapid la primele simptome ale bolii parodontale

Dacă ai simptome asociate cu bolile parodontale, ar trebui să mergi la dentist rapid. Observi că gingiile sunt inflamate sau iritate, ai sângerări ale gingiilor, dureri sau respirație urât mirositoare? Nu aștepta și vizitează specialistul.

Dacă acționezi la timp, remedierea gingivitei, controlarea parodontozei sau prevenirea evoluției unei carii vor fi mai ușoare.

 

  1. Efectuează controale stomatologice regulate 

Pentru a-ți menține dinții în stare perfectă, cel mai bine este să previi problemele. Cum o faci? Vizitează-ți în mod regulat medicul dentist. Evaluările regulate sunt cea mai bună garanție pentru a-ți menține dinții în stare optimă.

Cel puțin de două ori pe an vă recomandăm să programați o vizită la specialistul dumneavoastră. În cadrul consultației ți se va evalua starea bucală și ți se poate realiza profilaxie dentară profesională. Preventia orală este cel mai bun remediu împotriva bolilor parodontale.

 

Dacă vrei să menții o sănătate orală adecvată și să arăți un zâmbet atractiv, lasă-te pe mâinile unor profesioniști calificați. La clinicile dentare Life Dental Spa, vă sfătuim cu privire la îngrijirea bucală și vă ajutăm să păstrați cea mai bună versiune a zâmbetului dumneavoastră pentru mai mult timp. 

Life Dental Spa iti ofera un voucher in valoare de 100 lei, pe care îl poți folosi la tratamente dentare cu laser! Voucherul iti poți accesa aici:

https://www.lifedentalspa.ro/?ga=19102021&gclid=EAIaIQobChMIuK6Tx6To8wIVEON3Ch2rdQLjEAAYASAAEgIOC_D_BwE

Mai Multe
articole