Află care sunt avantajele laserului dentar în tratarea parodontozei
blank

Data

Parodontoza, afecțiunea care, lăsată netratată, duce la pierderea dinților

Trebuie să acorzi o atenție deosebită aceste afecțiuni dentare frecvente: parodontoza. Sănătatea dentară este unul dintre cele mai importante aspecte ale vieții tale, iar suferința pe care o provoacă această afecțiune împiedică rutina zilnică. Nu cred că vrei ca acest lucru să se întâmple, nu-i așa?

 

Pentru tratarea parodontozei, laserul se dovedește a fi una dintre cele mai inovatoare tehnici folosite de cei mai buni stomatologi pentru îngrijirea cavității bucale

Noile tehnologii în stomatologie sunt disponibile acum și în România, iar clinicile stomatologice Life Dental Spa utilizează ultratehnologia laser pentru a trata afecțiuni grave. Este cazul bolii parodontale, care și-a găsit în laser un mare aliat pentru o vindecare și recuperare rapidă. 

 

Utilizarea laserului în tratamentul parodontozei are o serie de avantaje dovedite științific:

Laserul este unul dintre cele mai eficiente tratament pentru combaterea parodontozei , mai ales în fazele sale cele mai acute. Tehnologia folosită de stomatologii Life Dental Spa emite fascicule de lumină care alterează și îndepărtează straturile de gingie afectate de parodontoză. Să vedem cum și de ce funcționează:

Terapia cu laser pentru parodontoză : cum funcționează

Parodontoza – numită și pioree – este o infecție a țesuturilor și osului care susțin dinții. De obicei, afectează adulții cu vârsta cuprinsă între 30 și 70 de ani și este cauzată de o igienă orală deficitară, sensibilitate genetică, boli cronice, fumat și alte afecțiuni medicale.

Pentru a trata parodontoza, medicii stomatologi propun de obicei detartrajul și periajul profesional, două proceduri care îndepărtează complet tartrul subgingival, ceea ce este imposibil cu o simplă igienă orală la domiciliu.

În cadrul aceleiași ședințe, medic dentist intervine apoi cu un laser pentru a elimina complet bacteriile din țesutul gingival. Energia emisă de fascicule de lumină încălzește celulele stem din interiorul pungilor parodontale și creează astfel o etanșare care împiedică instalarea bacteriilor sub gingii.

 

Cea mai importantă funcție a laserului este însă alta: aceea de conservare și regenerare a parodonțiului, adică ansamblul structuralor care susțin dintele. În practică, este pus în situația de a autogenera țesuturile pe care pacientul le-a pierdut din cauza parodontozei, stimulând producția de țesut conjunctiv nou, os și colagen.

 

Avantajele laserului dentar în tratarea parodontozei 

 • Laserul asigură multe mai bune și de durată. 98% dintre pacienții care au beneficiat de tratament cu laser al parodontozei rămân stabili mulți ani după procedură.
 • Laserul dentar nu provoacă sensibilitate dentară, comparativ cu tratamentul chirurgical.
 • Laserul se poate utiliza fără contraindicații pentru pacienții alergici la anestezie, căci în cele mai multe cazuri nu este necesar.
 • Laserul elimina bacteriile și promovează regenerarea gingiei.
 • Laserul dentar limitează sângerările. Pacienții cu gingivită sau parodontoză suferă de sângerare severă a gingiilor și de pierderi osoase. Laserul asigură eliminarea completă a bacteriilor și ajutarea la reducerea sângerării și a umflarea gingiilor.
 • Laserul poate fi „personalizat” în funcție de pacient. Puterea fasciculului laser poate fi modulată în funcție de severitatea bolii parodontale. În acest fel doctorstomatolog are control total asupra procedurilor și poate oferi un tratament adaptat nevoilor fiecărui pacient.
 • Timp scurt de vindecare. Tratamentul cu laser nu cauzează traumatisme la nivelul dinților și gingiilor și acest lucru garantează timpi de vindecare mai scurți în comparație cu intervenția chirurgicală. Pacienții se recuperează rapid și întregul proces este foarte rapid.
 • Laserul nu atacă părțile sănătoase ale dinților. Deoarece îngrijirea cu laser este foarte precisă, această tehnologie poate fi folosită pentru a păstra părțile sănătoase în timp ce se îndepărtează cele afectate. 
 • Datorită laserului dentar este posibilă absența anesteziei.
 • Laserul dentar decontaminează profund cavitatea bucală.
 • Laserul asigură invazivitate minimă.
 • Tratamentul cu laser al bolii parodontale este sigur pentru toți pacienții. Terapia laser este sigură pentru toți pacienții, inclusiv pentru cei cu probleme de sănătate precum diabetul, HIV, hemofilia, dar și pentru femeile însărcinate sau care alăptează.
 • Laserul are efect de biostimulare asupra reparării țesuturilor, inclusiv a oaselor.
 • Cu ajutorul laserului dentar nu mai este nevoie de suturi. Terapia laser nu îți taie gingiile, așa cum se întâmplă în varianta chirurgicală, ceea ce elimină și nevoia de sutură.
 • Terapia laser este o procedură de scurtă durată. Terapia laser are nevoie de doar 2-3 ședințe, iar rezultatele beneficie sunt vizibile încă de la prima ședință.
 • Absența durerii. Când gingia este îndepărtată prin metode tradiționale, țesutul conjunctiv este tăiat și suturat. Acest tip de intervenție chirurgicală pentru tratarea gingivitei sau parodontozei este sigură că mai invaziv pentru pacient și poate provoca disconfort postoperator. Procedura cu laser pentru tratarea parodontozei, pe de altă parte, în majoritatea cazurilor este complet nedureroasă și, prin urmare, mult mai apreciată.
 • Zâmbet natural. Există cazuri clinice dovedite în care pacienții cu parodontoză, după terapie cu laser și un protocol atent de igienă orală, raportează creșterea osoasă în zona perimetrală a dintelui. Prin eliminarea cauzelor bolii parodontale și solidificarea suportului osos al dintelui, pacientul poate menține zâmbetul natural.
 • Terapia cu laser parodontal este sigură și eficientă . Rezultatele de lungă durată sunt necesare colaborarea pacientului, prinședințe periodice de igienă profesională și o rutină zilnică corectă de igienă orală.

 

Nu vă face griji, tratarea parodontozei este mai ușoară decât crezi. Dacă și tu suferiți de aceasta, vă recomandăm imediat să contactați medici noștri stomatologi. Dacă ai nevoie să soliciti informații sau sfaturi, experți în zâmbet ai clincilor Life Dental Spa îți stau la dispoziție.

 

Nu puteți contacta numărul de telefon 0318 282 274 sau nu puteți scrie la office@lifedentalspa.ro. Dacă dorești să beneficiezi de un consult pentru parodontoza, poți aplica AICI.

Mai Multe
articole