5 motive sa alegi tratamentul cariilor cu laserul dentar

Data

Laserul stomatologic este un instrument nou aparut in domeniul medicinii dentare din Romania, acesta fiind utilizat pentru tratamente diverse, pornind de la carii dentare si pana la parodontoza. Cu ajutorul luminii laser, tesuturile gingivale si dentare afectate sunt curatate cu mare atentie, minim-invaziv si fara durere! 

Life Dental Spa – clinici stomatologice laser in Bucuresti si Iasi

Clinicile stomatologice Life Dental Spa sunt situate in zonele de maxim interes din Bucuresti, fiind vorba despre Piata Universitatii si Piata Victoriei, iar in Iasi in zona centrala Fundatie. Dotate cu tehnologia de cea mai inalta calitate, clinicile Life Dental Spa dispun si de o echipa de medici profesionisti #LifeDentisti, gata sa vina in ajutorul pacientilor care sufera de carii dentare aflate in diferite faze de evolutie. 

Ce este caria dentara?

Probabil una dintre cele mai intalnite afectiuni din sfera orala, caria dentara apare initial la nivelul smaltului, putand sa se extinda pe masura ce vizita la cabinetul stomatologic din Bucuresti este amanata. 

Initial, la nivelul dintelui afectat va aparea o zona de demineralizare, recunoscuta sub numele de pata alba cretoasa. Cu alte cuvinte, smaltul incepe sa se subtieze din cauza activitatii nocive, acide, a bacteriilor prezente in cavitatea orala. 

Pe masura ce caria avanseaza in profunzime, aceasta capata o culoare bruna si devine din ce in ce mai dureroasa, mai ales atunci cand se apropie de nervul dentar. 

De ce sa tratezi cariile dentare cu laserul stomatologic? 

#LifeDentist-ii au ales sa realizeze tratamentul cariilor cu laserul dentar pentru a veni in ajutorul pacientilor tematori, cu o sensibilitate aparte la durere. Laserul stomatologic este folosit cu succes atat datorita proprietatilor sale minim-invazive, cat si datorita gradului sporit de confort pe care il ofera in timpul sedintelor de tratament. 

Iata 5 motive pentru care este ideal sa alegi tratamentul laser al cariilor in clinicile Life Dental Spa:

  • Terapie minim-invaziva 

Este deosebit de important pentru #LifeDentisti ca tratamentele sa fie minim-invazive, astfel incat doar tesutul afectat sa fie curatat. Laserul stomatologic are proprietatea de a proteja tesuturile sanatoase din jur, actionand doar atat cat este necesar. 

  • Protejeaza vitalitatea dintelui 

Caria dentara poate pune in pericol vitalitatea dintelui, mai ales atunci cand s-a dezvoltat suficient in profunzime. Spre deosebire de frezele clasice, rotative, laserul stomatologic asigura protectia nervului dentar, cu scopul de a mentine dintii vitali cat mai mult timp! 

  • Scade riscul de recidiva 

Laserul stomatologic are proprietati bactericide, astfel incat distruge bacteriile de la nivelul cariei dentare si sterilizeaza suprafetele, minimizand complet riscul de recidiva de carie si de aparitie a cariei secundare marginale, pe langa sau pe sub noua plomba.

  • NU provoacă DURERE 

Probabil unul dintre cele mai importante aspecte ale laserului dentar este lipsa durerii din timpul tratamentelor. Intensitatea fasciculului laser poate fi setata in functie de sensibilitatea fiecarui pacient in parte, astfel incat procedurile de tratament nu mai provoaca nicio durere! 

  • Siguranta si in cazul copiilor si al femeilor insarcinate 

Inclusiv copiii si viitoarele mame pot suferi de carii dentare dureroase, care sa provoace un disconfort sporit. Pentru acesti pacienti, #LifeDentist-ii recomanda tratamentele laser, acestea fiind sigure si eficiente! 

Alege clinicile stomatologice Life Dental Spa si trateaza cariile dentare cu ajutorul laserului stomatologic!

Mai Multe
articole