3 aspecte de care trebuie sa tii cont cand alegi implanturile dentare
3 aspecte de care trebuie sa tii cont cand alegi implanturile dentare

Data

Implanturile dentare sunt dispozitive medicale ce refac unitati masticatorii, la pacientii care au pierdut dinti in trecut. De-a lungul anilor au aparut foarte multi producatori de implanturi, multi dintre ei inovand cu anumite caracteristici ale implantului. 

Din punctul de vedere al pacientului, un lucru foarte important de tinut cont este producatorul implantului. Poate suna ciudat, dar foarte important la un implant este notorietatea sa pe piata.

 

1. Tipul de implant

Daca implantul este unul cu istoric lung si gasirea sa pe mai multe continente si tari, va fi foarte usor daca pe viitor va trebui refacuta etapa protetica. Implanturile de tipul Bredent, Nobel biocare, Straumann vor fi mereu usor de protezat indifferent de tara in care ne aflam. 

Pe alta parte, firme noi producatoare de implant apar zilnic, dar pot disparea la fel de rapid. Cel mai dificil lucru in protetica pe implanturi este protezarea unui implant de serie limitata, in care firma producatoare nu are distribuitor in tara medicului sau care nu mai produce componente.
Deseori, intalnesc pacienti care nu pot avea partea protetica refacuta corect, intrucat componentele implantare nu se mai gasesc.

Un alt aspect de tinut cont este tipul de protezare ce va avea loc. Sistemele de implanturi cu traditie au si partea protetica foarte customizabila si permit realizarea unor lucrari definive de calitate superioare unor implanturi de buget. 

Implanturile de calitate vor avea suprafata spirelor calibrata perfect frezelor folosite si sunt tratate cu diversi produsi ce inlesnesc integrarea osoasa.  Datorita geometriei si acestei tratari speciale , timpul de osteointegrare poate scadea. 

Dimensiunea osului restant si densitatea sa sunt iarasi factori cheie in alegerea unui implant. Exista si implanturi scurte (ex. Bredent copa) ce nu mai necesita aditii osoase in anumite situatii sau implanturi cu spire mai groase pentru oase ce au o calitate osoasa inferioara. 

 

2. Bugetul pacientilor

Un alt aspect foarte important  de tinut cont este bugetul pacientilor. Deseori, pacientii doresc un implant scump dar financiar nu vor sa mai investeasca in lucrari protetice de calitate. Materialele din care se realizeaza lucrarile definitive sunt foarte importante pentru rezistenta in timp a implantului. 

Se doreste a se folosi structura de zirconiu intrucat aceasta este mult mai precisa ca cea de metal, fiind frezata computerizat. Abaterea la structurile de zirconiu este minima, iar zirconiul este bioinert.

 

3. Pregatirea medicului si tehnologia folosita

Medicul chirurg care insereaza implantul si experienta sa sunt factori defintorii. Este foarte important ca pacientii sa beneficieze de expertiza unui medic supraspecializat in implantologie pentru rezultate optime. 

Pregatirea medicului in chirurgie, regenerare osoasa, managementul tesuturilor moi, etc. sunt elemente cheie pentru rezistenta pe termen lung al implantului.

De aceea, in clinicile Life Dental Spa beneficiaza de medici supraspecializati in toata lumea. Rezultatele sunt garantate atata timp cat pacientii sunt constiinciosi si respecta indicatiile postextractionale. 

La pacientii edentati total  se pot realiza lucrari de tip fast and fixed, dinti ficsi in maxim 48 de ore. Implanturile sunt inserate dupa anumite principii biomecanice, ce permit incarcarea imediata a lucrarii provizorii (realizarea unor dinti ficsi in timp record)!

Mai Multe
articole