12 motive pentru profilaxia periodica

Data

Cuprins

Igienizarile periodice reprezinta mult mai mult decat o vizita la medicul stomatolog, in cadrul profilaxiei pot fi descoperite si evitate mai multe probleme dentare cum ar fi:

 1. Carii in stadiu incipient : caria dentara netratata la timp poate duce la complicatii pe termen lung, o carie dentara profunda care necesita efectuarea unui tratament de canal si o coroana dentara pe langa costul mai ridicat fata de o carie simpla ea necesita si mai multe sedinte. O carie dentara netratata pe termen lung poate duce si la pierderea dintelui, profilaxia periodica poate prevenii toate aceste probleme.
 2. Boala parodontala : tartrul subgingival si bacteriile acumulate in jurul gingiilor produc inflamatia acesteia, retractie gingivala, retractie osoasa cu efecte grave pe termen lung. Boala parodontala netratata la timp poate duce la pierderea definitiva a dintilor si necesitatea unor operatii complexe pentru restaurarea functionala a danturii.
 3. Cancerul oral : uneori pacientii nu sesizeaza anumite leziuni si pentru ca nu stiu cum arata. Prin vizitele periodice la medicul stomatolog acesta poate face o analiza amanuntita si o eventuala biopsie, daca este cazul, pentru stabilirea unui diagnostic corect si complet.
 4. Respiratia neplacuta: acumularea de tartru si placa bacteriana vine la pachet si cu un miros neplacut, aceasta fiind practic o acumulare de resturi alimentare intarite si neindepartate prin periaj ele provoaca un miros neplacut, senzatia de gura uscata creeand un disconfort sporit pacientilor.
 5. Zambet sanatos si stralucitor : sedinta de profilaxie prin efectuarea tuturor manoperelor de igienizare – detartraj dentar, periajul profesional si air-flow ajuta la mentinerea zambetului cat mai curat, elimina coloratiile superficiale si petele lasand dintii albi, curati si stralucitori. Detartrajul este o procedura stomatologica non-invaziva prin care se indeparteaza depozitele de tartru de pe si dintre dinti, placa bacteriana si coloratiile lasand dintii netezi cu o suprafata curata, neretentiva.
 6. Revizia lucrarilor dentare : aproape fiecare dintre noi ajunge la un moment dat sa aiba o coroana dentara sau un implant dentar. Acestea au nevoie si ele de o mentenanta si o evaluare periodica pentru mentinerea lor pe un termen cat mai lung intr o stare cat mai buna in cavitatea orala. Este important sa stim ca nici o coroana sau lucrare stomatologica nu este pe viata dar ingrijirea danturii intr un mod adecvat si o igiena corecta contribuie la mentinerea acestora pe termen lung.
 7. Beneficii pentru sanatatea intregului organism : numeroase studii au aratat faptul ca anumite bacterii situate in cavitatea orala , mai exact in cadrul bolii parodontale pot fi factori favorizanti in cadrul infactului si a Alzhaimerului. O sedinta de profilaxie efectuata odata la 6 luni ajuta la pastrarea dintilor sanatosi si la evitarea complicatiilor determinate de igiena dentara deficitara.
 8. Iti mentii dintii sanatosi si curati : boala parodontala este una din afectiunile cele mai comune intalnite la adulti si nu numai, de aceea controlul periodic si igienizarile sunt absolut necesare pentru mentinerea sanatatii orale.
 9. Plan de tratament : cu fiecare vizita la medicul stomatolog sunt identificate problemele stomatologice si se efectueaza un plan de tratament adecvat pentru fiecare pacient in parte.
 10. Sfaturi pentru mentinerea igienei dentare printr-un stil de viata sanatos, schimbarea periutei dentare dupa fiecare detartraj si folosirea dusului bucal.
 11. Reducerea anxietatii fata de tratamentele stomatologic : prin vizitele periodice, pacientului ii va creste increderea in medicul sau stomaatolog cu fiecare manopera pe care o efectueaza si atunci cand descopera aparitia unei probleme dentare va apela cu incredere fara sa mai amane momentul intalnirii cu medicul din cauza fricii sau a neincrederii.
 12. Profilaxia periodica este mai ieftina : pacientii care isi respecta programarile periodice de igienizare beneficiaza de o reducere de 50% de fidelizare.

Programeaza ACUM o consultatie in cadrul clinicii noastre!
Life Dental Spa – Magheru One!

blank

Autor:

Dr. Laura Mircea

Medic stomatolog

Mai Multe
articole